NE BI BILO IZNENAĐENJE DA SABAH PROĐE Zvezdin bivši golman upozorava Partizan
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Partizan večeras igra svoju prvu evropsku utakmicu, i to protiv Sabaha u gostima od (18:00). Kako su oni ljudima iz Humske nepoznanica tako su i crno-beli njima, pa je situaciju za "žurnal" malo više pojasnio bivši golman Crvene zvezde. Saša Stamenković.

Saša je dugo bio u Azerbejdžanu, i dobro je upoznat sa stanjem i razvojem fudbala tamo.

- Šanse Partizana su veće u ovom trenutku samo zbog znatno većeg evropskog iskustva. Ne bi bilo iznenađenje da prođe Sabah, jer je azerbejdžanski fudbal u usponu - izjavio je bivši golman Crvene zvezde i Nefčija za Sportski žurnal.

Klub je osnovan 2017. godine i to po uzoru na Šahtjor i Šerif, sa ciljem da se što pre takmiči u Evropi, i pokuša da nametne dominaciju u Azerbejdžanu.

Sabah je već u prvoj sezoni po osnivanja igrao Drugu ligu Azerbejdžana, pa je takozvanim veštačkim putem ušao u Prvu ligu, da bi ove godine klub ostvario istorijski uspeh - drugo mesto u najjačem azerbejdžanskom društvu i plasman u Evropu.

Na debiju u Ligi konferencija izbacili su letonski RFS (2:1, 2:1) i tako zakazali duel sa crno-belima u trećem kolu kvalifikacija za ovo UEFA takmičenje.

Već imaju pozamašnu grupu navijača, a dresove su iz plavih ove sezone promenili u ljubičasto crne po uzoru na Inter Majami, za koga nastupa legenda svetskog fudbala Lionel Mesi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading