CRNO-BELI NA POPRAVNOM Partizan posle debakla u prvenstvu, gostuje Šerifu u Ligi konferencija
Foto: Alo/Alo/Aleksandar Đorđević

Utakmica se zbog bezbednosnih razloga igra u Kišinjevu umesto u Tiraspolju, odakle je osnovan moldavski tim. UEFA je odradila da se ova utakmica igra bez prisustva publike.

Čak je nekolicina navijača Partizana probala da uđe u Moldaviju, ali su u tome bili sprečeni. 

Crno-beli su jedini predstavnik iz regiona koji igra u evropskim takmičenjima i na proleće

Partizan u ovaj dvomeč ulazi posle šokantnog poraza od ekipe Mladost GAT (4:0), što je jedan od najtežih poraza crno-belog tima na domaćem terenu u novijoj istoriji kluba.

Bez obzira na to, ekspedicija Partizana je put glavnog grada Moldavije, sa željom da se popravi utisak od utakmice u subotu i da se u Beograd vrate sa pozitivnim rezultatom.

CRNO-BELI NA POPRAVNOM Partizan posle debakla u prvenstvu, gostuje Šerifu u Ligi konferencija

FK Partizan

 

-Dobar rezultat za nas bi bio 0:0, 1:0, i 0:1, ali generalno ima tu da se igra dosta, jedna utakmica sutra, druga utakmica za sedam dana, tako da ćemo videti gde će nas to odvesti. Za mene je bitno da igrači daju maksimum sutra i to je ono što me interesuje - rekao je Petrić na konferenciji za novinare.

Partizan je grupnu fazu Lige konferecija završio na drugom mestu. Crno-beli su se takmičili u grupi D zajedno sa Nicom , Kelnom i ekipom Slovacko. Izabranici Gordana Petrića su u ovoj jakoj konkurenciji osvojili devet bodova, što je bilo dovoljno da se nađu u narednoj fazi ovog takmičenja.

Za ovaj susret trener Partizana neće moći da računa na Slobodana Uroševića, koji odrađuje suspenziju zbog broja žutih kartona, ali je ipak doputovao sa ekipom, dok je u Beogradu zbog bolesti ostao Siniša Saničanin.

PARTIZAN POSLE DEBAKLA NA POPRAVNOM U MOLDAVIJI Petrić otkrio šta bi bio dobar rezultat za crno-bele

Partizan je i prošle sezone igrao u ovoj fazi takmičenja, protivnik je bila ekipa Sparte iz Praga, a Partizan je slavio u oba susreta.

CRNO-BELI NA POPRAVNOM Partizan posle debakla u prvenstvu, gostuje Šerifu u Ligi konferencija

Alo/Aleksandar Đorđević

 

Crno-beli su se pre skoro 18 godina poslednji put sastali sa Šerifom, i oba put su slavili sa 1:0. Prvo je u Partizan bio bolji, a strelac jedinog pogotka na meču je bio Obiora Odita u 63. minutu igre.

Crno-beli su i sedam dana kasnije uspeli da ponove isti rezultat. Tada su na stadionu u Tiraspolju opet golom (i to kakvim) Obiora Odite uspeli da upišu novu pobedu i tako se na kraju plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ekipi Šerifa je ovo prva zvanična utakmica u 2023. godini. Oni su svoj poslednji zvaničan meč odigrali još devetog novembra kada su sa 2:0 pobedili Milsami u utakmici Super Kupa Moldavije.

CRNO-BELI NA POPRAVNOM Partizan posle debakla u prvenstvu, gostuje Šerifu u Ligi konferencija

Alo/Aleksandar Đorđević

 

Ekipa iz Tiraspolja dolazi iz Lige Evrope, oni su bili u grupi E, gde se takmičili zajedno sa Real Sosijedadom, Mančester junajtedom i ekipom Omonije, na kraju zauzeli treće mesto koje ih poslalo u Ligu konferencija. Jedine dve pobede koje su ostvarili bile su protiv ekipe sa Kipra, što je bilo dovoljno da nastave takmičenje u Evropi.

Šerif od devetog januara ima novog trenera, kada je ekipu preuzeo italijan Roberto Bordin. U ekipi dominiraju strani igrači, dok je od tima koji je pre dve godine prvo u kvalifikacijama ibacio Crvenu zvezdu i Dinamo, a u grupnoj fazi pobedio Real Madrid, gotovo da nije ostalo ništa.

Ekipu su pojačali Atijemven iz Dinamo Zagreba, golman Maksim Koval iz Al Fateh, dok je Abdul Tapsoba stigao iz Standarda (svi su stigli bez obeštećenja). Dok su Moldaviju napustili Traore, Dulato, dok je Edmund Ado, koga je silno želela Crvena zvezda, na kraju pojačao ekipu Spartaka iz Subotice.

Utakmica je na programu od 21 čas. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading