NASTAVLJA SE AGONIJA PARTIZANA Crno-beli poveli, pa primili dva ista gola i izgubili na Kipru
FK Partizan

Crno-beli su tako nastavili seriju loših rezultata. Bila je ovo četvrta utakmica u nizu na kojoj nisu ostvarili trijumf. Iako su u većem delu susreta bili bolji rival na terenu, izgubili su nakon preokreta.

Partizan je bolje otvorio utakmicu, bio agresivan, nametnuo ritam koji mu odgovara, stvarao šanse. 

Već u šestom minutu zapretio je Dijabate. Prevario je trojicu igrača domaćih i šutiirao, ali je golman Pirić odbranio.

Igrao se 18. minut kada su crno-beli dobru igru krunisali golom. Nakon nove odlične kombinacije ispred golmana je izašao Rikardo, zaobišao ga, uposlio Kvinsija Meniga kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

A, onda AEK iz prve šanse na meču dolazi do izjednačenja pogotkom Anhela Garsije posle kornera. 

Imao je Partizan do kraja prvog dela još jednu dobru šansu, kada je Vujačić šutirao preko gola posle centaršuta Natha.

U drugom poluvremenu AEK dolazi do preokreta.

Veliku priliku Partizan je imao u 54. minutu kada je Rikardo pogodio prečku, posle centaršuta Filipovića sa desnog boka.

U 70. minutu je ponovo udarac iz ugla bio koban po crno-bele. Opet ista priča, centaršut iz kornera i loša reakcija odbrane Partizana pa Miličević dovodi Kiprane do vođstva od 2:1. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat.

Crno-beli nisu uspeli da se oporave posle drugog gola, pa nije viđeno mnogo uzbuđenja do kraja meča. 

Revanš utakmica igra se za sedam dana na stadionu Partizana, kada će crno-beli pokušati da preokrenu rezultat i izbore susret sa Dnjeprom. 

AEK - Partizan 2:1 (1:1)

Strelci: Anhel Garsija 33, Miličević 70 - Menig 18

Stadion: AEK Arena (Larnaka)

Sudija: Andris Treimanis (Litvanija)

Partizan: Stevanović – Filipović (od 62. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević – Fejsa – Andrade (od 82. Belić), Natho (od 74. Baždar), Menig (od 82. Lutovac), Dijabate (od 82. Terzić)– Rikardo

AEK: Pirić – Rosales, Miličević, Tomović, Anhel Garsija (od 81. Kirpos) – Luis Gustavo, Ojer – Faraž (od 90. Mamas), Tričkovski (od 61. Altman), Đurčo (od 61. Bruno Gama) – Olatundži (od 61. Rafael Lopes). 

Kraj utakmice! Poraz Partizana od Aeka 2:1!

90. minut - Igraće se još šest minuta nadoknade.

81. minut - Menja Ilija Stolica. Na terenu su Belić, Lutovac i Terzić, a izašli su Menig, Dijabate i Andrade.

75. minut - AEK je taj koji ima kontrolu u ovim momentima.

70. minut - Gol! AEK dolazi do preokreta. Opet ista priča, centaršut iz kornera i loša reakcija odbrane Partizana pa Miličević dovodi Kiprane do vođstva od 2:1. 

66. minut - Velika šansa za AEK. Altman prolazi kroz odbranu Partizana, opasan je bio udarac Izraelca, ali Stevanović je sjajno odbranio.

63. minut - Ilija Stolica primoran da izvrši izmenu. Na povredu se požalio Aleksandar Filipović, do kraja će na mestu desnog beka pokriti Marko Živković.

61. minut - Trostruka promena kod domaćina: utakmicu su završili Olatundži, Tričkovski, Đurčo i a, a terenu Rafael Lopes, Gama i Altman.

NASTAVLJA SE AGONIJA PARTIZANA Crno-beli poveli, pa primili dva ista gola i izgubili na Kipru

FK Partizan

 

 

58. minut - Rikardo se zakačio sa Olatunjijem što je iniciralo probleme nekoliko igrača sa obe strane. Vujačić, Urošević i Oler su dobili po žuti karton.

54. minut - Prečka! Velika šansa za crno-bele. Rikardo je glavom pogodio prečku posle centaršuta Filipovića sa desnog boka.

48. minut - Visoko je bila postavljena poslednje linija AEK-ove odbrane, kompletna je ispala, ali je golman Pirić stigao do lopte pre Rikarda. U natsavku akcije pokušao je Dijabate, udarac je blokiran.

Poluvreme! Partizan je poveo u 18. minutu golom Meniga, da bi izjednačenje Aeku doneo Garsija u 34.

 

 

45. minut - Malo je nedostajalo da AEK preokrene. Lukavo je šutirao Rosales, ali je Stevanović uspeo loptu da skrene u korner.

43. minut - Velika šansa za Partizan. Nakon Nathovog centaršuta Vujačić je šutirao glavom, ali lopta je završila preko prečke.

38. minut - Period igre kada domaćin ima inicijativu.

34. minut - Gol! AEK dolazi do izjednačenja posle kornera, strelac je Anhel Garsija. Kiprani su tako posle prve šanse na meču došli do izjednačenja. 

27. minut - Napokon nešto konkretniji napad AEK-a, ali bez veće opasnosti po gol Partizana.

21. minut - Još jedna kontra crno-belih, završena pokušajem Natha. Najboljih 20 minuta Partizana od početka sezone.

18. minut - Gooool! Partizan je poveo golom Kvinsija Meniga. Nakon nove odlične kombinacije ispred golmana izbija Rikardo pa obilazi golmana i vraća pas za Meniga koji nije imao težak zadatak i trese mrežu Kiprana.

 

 

17. minut - Još jedan dobar napad crno-belih, ali je izostao završni pas. Natho je u nastavku akcije šutirao, međutim, izgblokiran.

15. minut - Partizan bolji u uvodnih 15 minuta.

9. minut - Novi dobar napad Partizana. Videli smo odličnu akciju koju je Fejsa započeo ispred kaznenog prostora Partizana i onda preko Meniga i Dijabatea ide munjeviti napad sa desnog boka, potom lopte dolazi do Rikarda u kazneni prostor koji odlaže Nathu i ovaj spoljnom šutira, ali je taj udarac završio preko gola.

6. minut - Najbolja prilika od početka meča. Dijabate je prevario trojicu čuvara i šutirao, ali brani Pirić. Možda je bolje rešenje bilo da je dodao Menigu.

2. minut - Pokušaj Natha sa nekih 20 metara, lak posao za golmana Pirića.

1. minut - Utakmica je počela!

 

 

17.08 - Ovo će biti deveti put da Partizan igra sa kiparskim predstavnikom utakmicu pod okriljem UEFA. Kad pogleda ukupan učinak, srpski klub je ostvario četiri pobede, pretrpeo tri poraza i samo jednom je bilo nerešeno.

16.50 - Kao viceprvak Kipra, AEK je takmičenje počeo od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je posle dva meča završena identičnim rezultatima (1:1) eliminisan od danskog Midtjilanda na penale i preselio se u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Što se tiče Partizana, ovo mu je premijerni meč na internacionalnoj sceni ove sezone, s obzirom da je u minuloj završio prvenstvo Srbije na drugoj poziciji.

NASTAVLJA SE AGONIJA PARTIZANA Crno-beli poveli, pa primili dva ista gola i izgubili na Kipru

FK Partizan

 

 

16.32 - Prvi put u istoriji će Partizan u nekoj evropskoj utakmici u startnoj postavi imati čak petoricu stranaca (naravno, ako u strance ne računamo i igrače iz regiona poput Saničanina ili Vujačića). Dakle, i Dijabate i Rikardo i Natho i Menig i Andrade su u prvoj postavi.

15.53 - Prvobitno je utakmica trebalo da se igra od 17.30 po našem, srednjeevropskom vremenu (sat više je na Kipru), ali je domaćin utakmice zamolio, a UEFA po hitnom postupku pristala, da meč počne pola časa kasnije. Razlog je prilična vrućina, koja je tokom dana dostizala i 32 stepena u Larnaki, gradu u kome se i igra ovaj meč.

 

 

15.47 - Crno-beli imaju veoma loš početak sezone. Posle četiri odigrana kola u Mozzart Bet Superligi Srbije imaju samo pet bodova i nalaze se na sedmom mestu. Stoga je za njih ovaj meč od velike važnosti i pokušaće da se vrate na pobednički kolosek posle poraza od Novog Pazara.

 

 

15.45 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kojoj se sastaju AEK Larnaka i Partizan. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa Kipra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Goran

04.08.2022 19:41

Dzaba Zvezda juri koeficiente i bodove kada ovi "prteni" nemaju blage veze.