PARTIZAN PORAŽEN OD SANTA KLARE Vujačićev gol utehe za nadu u revanšu (VIDEO)
FK Partizan

Partizan još samo dva koraka dele od grupne faze evropskog takmičenja.

Ovaj put od novoformiranog, Lige konferencija.

Crno-beli su gostovali u Portugaliji, na ostrvu Ponta Delgada, ekipi Santa Klare. Ostrvo koje je bliže Njujorku nego Beogradu nije bilo srećno za crno-bele.

U prvom meču Santa Klara je slavila 2:1. Revanš je za sedam dana u prestonici Srbije. Uz Grobare ni grupna faza nije daleko.

Santa Klara - Partizan 2:1 (1:0)

Strelci: 1:0 Karlos Karvaljo u 4, 2:0 Hidemasa Morita u 49, 2:1 Igor Vujačić u 54. minutu.

Ponta Delgada - Stadion: Sao Miguel. Gledalaca: 900. Sudija: Serdar Gozibijik (Holandija).

SANTA KLARA: Fernandes, Rafael Ramos, Boateng, Viljanueva, Mansur, Morita (od 75. Alfonso), Karvaljo (od 87. Alano), Linkoln, Karlos, Rui Košta (od 66. Rikardinjo), Žan Patrik.

PARTIZAN: Popović, Urošević, Saničanin, Vujačić, Miljković, Jojić, Šćekić (od 77. Smiljanić), Natho (od 55. Suma), Marković (od 75. Terzić), Holender (od 55. Lutovac), Gomeš.

 

90+4. minut: Žuti karton dobija i Saničanin.

90+2. minut: Urošević bez potrebe na polovini rivala faulira Rikardinja i dobija žuti karton.

90. minut: Meč je produžen četiri minuta.

86. minut: Lutovac je dobio žuti karton. Alan je zamenio strelca Karvalja.

85. minut: Terzić je zamenio Markovića.

83. minut: Linkoln iz trka pokušava sa više od 20 metara, lopta odlazi malo pored stative.

77. minut: Smiljanić je zamenio Šćekića i od Markovića uzeo kapitensku traku.

69. minut: Sjajan napad Partizana kroz sredinu, Suma se našao na desetak metara pred golmanom Fernandesom koji se više odbranio od lopte nego što je odbranio, a onda je natrčao kapiten Marković, uhvatio volej, lopta je krenula u gol, ali je sa gol linije izbio Rafael Ramos.

66. minut: Rui Koštu je zamenio Rikardinjo.

60. minut: Linkoln je sjajno levicom sa 22 metra izveo slobodan udarac, Popović se bacio koliko je dug i odbranio, u nastavku akcije šutirao je i Morita, lopta je zakačila igrača Partizana i prošla nekoliko centimetara od stative u korner.

57. minut: Suma je nepuna dva minuta po ulasku dobio žuti karton zbog oštrog faula na sredini terena.

55. minut: Ušli su Suma i Lutovac umesto Holendera i Natha.

54. minut: Dupla šteta za domaćina posle faula Morite. Natho je iz slobodnog udarca nabaco na levu stranu, sa 13 metara glavom je Šćekić loptu prosledio u peterac gde je utrčao Vujačić i zakucao loptu u mrežu, Santa Klara - Partizan 2:1.

53. minut: Morita je đonom faulirao Jojića i dobio žuti karton.

49. minut: Napad domaćina po desnoj strani, loše izbijena lopta, potom promašene makazice domaćina, ali iz pozadine je dotrčao Morita, pokupio loptu, prošao pored Vujačića, a onda loptu poslao kroz noge Saničaninu u mrežu Parnog valjka, Santa Klara - Partizan 2:0.

 

 

46. minut: Marković je ušao u kazneni, napravio dribling i stvorio prostor za šut, ali je on bio slab, po zemlji, pa je lako loptu u naručje uhvatio Fernandes.

2. POLUVREME:

42. minut: Solidan napad crno-belih, Gomeš je primio loptu u kaznenom, ali je potom tražio kome da vrati loptu umesto da šutira, odlučio se za Miljkovića, usledio je loš centaršut i izgledna prilika je otišla u nepovrat.

40. minut: Korner je izveo Jojić, probao je Rikardo na devet metara glavom, nije bio ni blizu da pogodi.

33. minut: Na 35 metara od gola Jojić je oborio rivala s leđa i dobio žuti karton.

28. minut: Košta prima loptu u kaznenom, iskosa je, ali pravi prostor za šut, pokušava sa šest metara, Popović se odbranio od lopte.

24. minut: Lopta ubačena iz auta sa desnes trane u kazneni Parnog valjka, Boateng je šutirao glavom i pogodio prečku umalo lobujući Popovića na gol liniji.

18. minut: Popović je prilikom ispucavana lopte na ivici kaznenog pogodio u glavu Karlosa, na sreću crno-belih lopta nije završila u mreži.

14. minut: Pokušava Partizan da probije po levoj strani, ali nema upotrebljivog centaršuta.

9. minut: Lopta pada u peterac, ali je Popović očajno boksuje i stvara priliku za domaće.

5. minut: Boateng je s leđa povlačio Gomeša i oborio ga na 17 metara. Dobio je žuti karton.

4. minut: Sa leve strane ubacio je Žan patrik loptu u peterac, promašio je Vujačić, malo dodirnuo Karlos i ona je prevarila golmana Popovića, posmatrača u ovoj situaciji, Santa Klara - Partizan 1:0. Karlos je otišao do klupe i uzeo dres sa brojem 11 i Koštinjinim imenom i podigao ga visoko.

 

 

2. minut: Duga lopta pred kazneni crno-belih, Karlos je glavom spustio za Linkolna, šut Linkolna sa 18 metara, lopta je fijuknula pored stative.

Pred početak meča počela je da pada kiša.

1. POLUVREME:

Trener Partizana Stanojević odlučio se za napadačku formaciju 4-2-1-3 sa Markovićem, Gomešom i Holenderom u špicu. Istu formaciju odabrao je i Daniel Antonio Lopes Ramos, strateg Santa Klare.Partizan je već preskočio dve prepreke na putu ka grupnoj fazi Lige konferencija.

Parni valjak je prvo bio bolji od slovačke Dunajske Strede (1:0 i 2:0), a potom i od ruskog Sočija (1:1 i 2:2 - 4:2 penali).

Poslednja prepreka je Santa Klara.

Dosta kadrovskih problema imao je trener Aleksandar Stanojević pred duel sa Portugalcima.

Danilo Pantić i Saša Zdjelar su van stroja, još je nekoliko rovitih...

Gosti su imali problema sa koronom, desetak igrača je bilo van stroja, od čega trojica iz prve postave. Imaju samo šest igrača na klupi za rezerve.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Jastreb

20.08.2021 00:11

Imamo dva izgubljena čoveka na i oko terena, jedan je kriv što igra onaj drugi koji je potpuno izgubljen to su Suma i Stanoje. Jadna Srbijo koga ti šalješ da "igra"u Evoropi.

Jastreb

20.08.2021 00:18

Stanoje ponovo pokazao da je kukavica i drvoserac, jel protiv drugog tima Portugalaca napunio gaće od straha i ponovo igra najglupljom taktikom koja su samo srećom donela kvalifikaciju za ovu utakmicu. Jad i beda.

Jastreb

20.08.2021 06:34

Ovakav Partizan niti je za evropu niti je za bilo koje grupno takmičenje, Partizan nema mladost, nema polet, nema brzinu, niti oštrinu, NEMA HRABROSTI a PONAJMANJE ZNANJA POČEV OD KLUPE OD "STRATEGA" DO SMILJANIĆA KOJI JE ZADNJI UŠAO DA ODHRAMLJE KAO CEO SREDNJI RED A POSEBNO ZADNJA LINIJA NJIH 4 DIREKA PORED KOJIH MOŽE DA PRODJE I KOMBAJN ZA PŠENICU. I ovakvi fudbalski nepismeni i ovo su daleko dogurali. Uprava i Ilijev napravili su grupu gubitnika i neznalica, da razumeju, kako se i na koji način igra fudbal u evropi a ne igrom iz srednjeg veka sa SAVETOM STARACA u sredini terena koji mogu samo da istrče na teren i već su umorni. Biće tužan oproštaj u Beogradu uz psovke, zvižduke i negodovanja.