Atanasijević
EPA Yoan Valat
Atanasijević

EPA Yoan Valat

Atanasijević, Foto: EPA Yoan Valat

’Ajmo, ’ajde - svi u napad! Srbija danas (17.30), posle blistavog trijumfa nad Francuzima (3:2), juriša na evropsko zlato.

PROČITAJTE JOŠ:

Pitaće se za titulu i Slovenci? Možda, verovatno... Ma neće! Kad su kočoperni „petlovi“ očerupani u svom (i svetski poznatom) Gradu svetlosti, zar neće i bivša (jugoslovenska) braća? Ma hoće!

- U polufinalu smo pokazali inat koji nas krasi i da kad igramo zajedno za svoju zemlju, najlepšu i najsvetiju na svetu, možemo svakoga da pobedimo - poručuje Marko Podraščanin, kome će ovogodišnja medalja biti peta s EP, posle zlata 2011. i bronzi 2007, 2013. i 2017.

Kovač: A svi su nas otpisali

Tek mesec i deset dana od preuzimanja selektorske funkcije, od saigrača iz najslavnijih reprezentativnih dana Nikole Grbića, Slobodan Kovač doveo je Srbiju nadomak evropskog zlata. - Da se ne lažemo, svi su nas bili otpisali. Pričalo se da Francuzi imaju boljeg libera, boljeg dizača, bolje primače, sve bolje, ali evo Srbija je pobedila - rekao je strateg „orlova“ posle trijumfa u polufinalu, uz zahvalnost stručnom štabu i igračima

Ngapeu, Bojeu i ekipi preksinoć nije pomogao vetar u leđa s tribina „Bersija“ (12.574), niti od sudija. Kovačevi izabranici su iskovali ulaznicu za finale.

- Pred utakmicu smo pričali o tome kako smo 2017. pobedili Poljake na onom stadionu, prošle godine Italijane u Torinu, pa zašto ne bi pali i Francuzi u Parizu?!

Najjača odbojkaška nacija

Srbija je najjača odbojkaška nacija u Evropi. Samo naša zemlja od svih na Starom kontinentu ima medalju s ovogodišnjih šampionata u obe konkurencije. Devojke su nedavno osvojile (odnosno odbranile) titulu prvaka trijumfom u finalu nad Turskom u Ankari (Italijankama pripala bronza), a momci imaju bar srebro u Parizu.

I pali su, posle 135 minuta epske borbe. Sledi možda još jedna, verujemo istog epiloga.

- Od prvog poena krenućemo svim snagama na Sloveniju. Imamo veliku šansu da osvojimo zlato, trudićemo se da je ovog puta iskoristimo - naglašava Podraščanin, srednji bloker „orlova“

Aleksandar Atanasijević očekuje prelepo finale.

- Slovenija je jak protivnik, to su naši prijatelji i veliki rivali. Naš selektor ih je donedavno vodio, dobro ih poznaje, a odigrali smo i nekoliko pripremnih mečeva s njima - kaže ubojiti korektor, tvorac 27 poena protiv Francuza.

Tehničar Nikola Jovović ne ostavlja dilemu da Srbija napada titulu:

- Želimo da osvojimo zlato!

Medalja sa Evropskog prvenstva ne donosi Olimpijske igre! Evo kako, gde i kada naši momci mogu do Tokija!

AUTOR: Blicsport/ S.I. DATUM I VREME: 28.09.2019. 21:09 Moraće naši odbojkaši još dobrano da se oznoje da bi osigurali vizu za najveću smotru sporta na svetu. Odbojkaši Srbije, Foto: EPA Julien Warnand Medalja je osigurana, ali norma za Olimpijske igre (još) nije.

Odbojkaši su nas navikli da svake desete godine donesu evropsku krunu - 2001. iz Ostrave, pa 2011. iz Beča. Sad su, jelte, malo požurili. Ali, ne smeta. Junaci, osvojite i Pariz. Čekamo vas!

BONUS VIDEO:

Vladan Milojević posle utakmice sa Mačvom