Riva Stenkamp i Oskar Pistorijus
Profimedia
Riva Stenkamp i Oskar Pistorijus

Profimedia

Riva Stenkamp i Oskar Pistorijus, Foto: Profimedia

Južnoafrikanac ju je ubio sa četiri hica iz pištolja ispaljena kroz bravu vrata.

Nakon prvobitne sramne presude, vrhovni Apelacioni sud Južnoafričke Republike povećao je zatvorsku kaznu Oskaru Pistorijusu sa šest na 13 godina i pet meseci, pošto su nadležni organi utvrdili da je prvobitna kazna "šokantno blaga".

Porodica još nije zadovoljna kako se sve odvijalo oko tog slučaja, a novi problemi su nastali zbog dokumentarca o ovom ubistvu koji je premijerno prikazan 6. septembra u Americi.

U dokumentarcu se osim njenog krvavog leša mogu videti i fotografije Pistorijusa prekrivenog krvlju, krvave kupatilo i hodnik, pištolja iz kojeg je Pistorijus pucao u nju, kao i palice kojom je razbio vrata kako bi došao do nje posle pucnjave.

Naime, porodica je besna na Amazon Prajm zbog dokumentarca u kojem su prikazane fotografije mesta zločina i njenog tela.

- Moji roditelji više nisu mladi, bojim se kakve će ovo posledice ostaviti na njih. Mom ocu je loše i ima problema sa srcem. Moje pitanje je kako su ljudi koji su radili na dokumentarcu dobili policijske fotografije mrtvog tela moje sestre. Mislim da nije bilo nužno pokazati krvave mrlje po zidovima. Sve to je prikazano kao dokaz na suđenju. Ako njegova porodica pokušava ovako smanjiti kaznu, nadam se da neće uspeti. Mora ostati u zatvoru što duže jer mi je ubio sestru. Ne razumem zašto je ovaj film snimljen", rekla je sestra pokojne manekenke Simona.

Pistorijus se u zatvoru nalazi od jula 2016. godine.