Odbojkašice u štrajku
Alo.rs
Odbojkašice u štrajku

Alo.rs

Odbojkašice u štrajku, Foto: Alo.rs

Oni protestuju ispred opštinske zgrade zbog odluke lokalne samouprave da njihovom klubu za ovu godinu dodeli svega 50.000 dinara iz budžeta za sport, koji iznosi 25 miliona dinara.

- Odbojkašice su se protiv moje volje priključile štrajku, ali, ipak, njihovo prisustvo mi je dalo dodatnu energiju i nećemo odustati - kaže Micanović, koji odbacuje optužbe člana opštinskog veća Nebojše Žunića da je taj klub prošle godine nenamenski trošio sredstva.

Inače, Žunić tvrdi da je Micanović prošle godine nenamenski potrošio 250.000 i da je njegovom klubu zbog toga sada dodeljen minimalan iznos.

- Nije opravdao sva sredstva od prošle godine, problematično je 250.000 dinara. Ako ne opravdate data sredstava, onda je logično da slede sankcije - ističe Žunić.

U toku je potpisivanje peticije kojom se traži izmena odluke o raspodeli sredstava za sportske kolektive u 2018. Sa štrajkačima je razgovarao narodni poslanik SRS-a iz Prijepolja Zoran Despotović, koji je rekao da opština što pre mora naći odgovarajuće rešenje kako bi odbojkašice i njihov trener obustavili štrajk glađu.