Srbija - Slovenija
cev.eu
Srbija - Slovenija

cev.eu

Srbija - Slovenija, Foto: cev.eu

Izabranici selektora Slobodana Kovača su savladali Sloveniju sa 3-1 u finalu odigranom u Parizu.

Odbojkaški reprezentativac Srbije Uroš Kovačević proglašen je vececras za najkorisnijeg igrača (MVP) Evropskog prvenstva. Primač srpskog tima finalni meč završio je sa 20 poena, a bio je jedan od najazaslužnijih za osvajanje zlata na EP.

PROČITAJTE JOŠ:

"Osetio sam ovo već jednom, ali sam bio na klupi. Sada je mnogo lepše. Ponosan sam na igrače, na državu, ovo je neverovatno iskustvo za sve nas. Niko ovo nije očekivao, osim nas, a mi smo to uradili", rekao je Kovačević.

Srbija je stigla do pobede iako je izgubila prvi set.

"Slovenija je počela dobro, pred svojom publikom. Napadali su nas servisima, u drugom setu smo počeli da igramo poen po poen, uhvatili smo ritam... Pobeda je... Ne mogu da kažem laka, ali smo podizali nivo igre iz seta u set", istakao je Kovačević.

On je rekao i da reprezentaciji slede kvalifikacije za Olimpijske igre.

Selektor Srbije nije mogao da se suzdrži, uživo u programu zagrmeo: "Beži bre u pi*ku materinu" (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 29.09.2019. 18:49 Duel Srbije i Slovenije za evropsko zlato dono je pregršt uzbuđenja, a koliki je ulog u pitanju najbolje govori reakcija selektora srbije. Foto: Printscreen Slobodan Kovač je u završnici drugog seta tokom tajm-auta objašnjavao svojim izabranicima kako da materijalizuju sjajnu igru.

"Biće, teško, ali kako drugima, tako i nama...", zaključio je Kovačević.

Kovačeviću je ovo druga zlatna medalja sa prvenstva Starog kontineta, pošto je u sastavu reprezentacije Srbije bio i 2011. godine, kada je osvojena poslednja evropska

BONUS VIDEO:

Vladan Milojević posle utakmice sa Mačvom