Vaterpolo
AP
Vaterpolo

AP

Vaterpolo, Foto: AP

Početak utakmice pripao je "delfinima" i Dušku Pjetloviću. Međutim, Filipović je potom iz peterca pogodio prečku i kao da je neko prokleo vaterpoliste da u narednim napadima ne postignu gol.

Ređale su se šanse i umesto da bude 3:0 ili 4:0, dogodilo se - 1:1. I ne samo to, već u narednom napadu, Hrvati okreću na 2:1. Šetka i Fatović su potom odveli Hrvate na "+2", dok je Filipović nastavio da maši peterce.

Druga četvrtina otvorena je novom stativom Prlainovića (četvrti put pogodili smo okvir gola), a onda u 10. minutu NAPOKON i golom Filipovića i to "s parkinga" (2:3).

Vaterpolo

AP

Vaterpolo, Foto: AP

Vrlić i Ćavi Garsija dižu na 5:2 i to je bio signal za selektora Savića da "prodrma" igrače. Prlainović u poslednjem minutu druge deonice vraća na dva gola razlike.

Mitrović u finišu briljira i kao asistent doprinosi golu Pijetlovića za 4:5, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Filipović je zaključio sjajan period igre "delfina" golom u 4. minutu treće četvrtine za prvo izjednačenje od početka meča. Međutim, posle promašaja Vica, Fatović je rastužio naše navijače u Nišu - 5:6. Do kraja ove deonice, golmani Mitrović i Marcelić branili su za čistu desetku.

Drama u poslednjoj četvrtini - pet minuta nije bilo gola, a Marcelić je na golu Hrvata činio čuda (14. odbrana).

Dejan Savić selektor vaterpolo reprezentacije Srbije

VSS/UNIQA

Dejan Savić selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Foto: VSS/UNIQA

Šesti minut za potencijalnu pobedu - Mitrović brani peterac Vukićeviću, a Filipović pogađa za 6:6! Nažalost, komšije već u narednoj akciji vraćaju sebi prednost.

Poslednji minut za špice - ređaju se napadi Srbije, a Dušan Mandić dve sekunde pre kraja diže navijače na noge - delirijum, 7:7!

U petercima RAPSODIJA Mitrovića! Sjajni golman skida prva dva šuta Jokovića i Vukićevića, dok su u isto vreme precizni Filipović i Prlainović za 2:0!