NINA DŽOMBETA Da li je ona NAJLEPŠA srpska sportistkinja?

Ona je kajakašica, bivša odbojkašica, studira ekonomiju i mnogi je smatraju najlepšom sportistkinjom Srbije...

Nina Džombeta
Nina Džombeta, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Nina Džombeta (23), kajakašica Vojvodine, uspešna je u konkurenciji mlađih seniorki. U nastavku karijere i života ima ambiciozne planove. I njima je potpuno posvećena. Dva treninga dnevno, teretana, trčanje... 

Diže 90 kg iz benča

Nina zZimi najviše radi u teretani.

- Kada sam u punom treningu, mogu da podignem maksimalno 90 kilograma iz benča, svakog dana po deset ponavljanja. To se dešava u periodu kada sam u teretani. Još ove sezone sam mlađa seniorka, do 23 godine, a zatim prelazim u seniorsku. U mom klubu ima mnogo više muškaraca. Lakše mi je da treniram sa nekim ko je brži od mene, koga jurim, jer se tako više napreduje - ističe Nina.

Isplatiće se, veruje ova Novosađanka, tvrdeći da je i dalje zaljubljena samo u veslo i čamac. I to već 11 godina.

- Najpre sam trenirala odbojku. Međutim, bila je neka letnja pauza i najbolji drug mi je predložio da se oprobam u kajaku. Roditelji su me takođe podržali, želeći da ojačam i ispravim leđa. Nisam trenirala ni mesec dana, još je trajala obuka, a mene su već poslali na takmičenje. Bila sam druga u državi, prva u Vojvodini. Oduševila sam se i ostala u ovom sportu. Mlađi brat je takođe kajakaš - kaže Nina za „Alo! Sprint“ i nastavlja:
- Studiram ekologiju, četvrta sam godina. Šest-sedam godina sam članica reprezentacije Srbije i nastupala sam na svetskim i evropskim prvenstvima, višestruka sam prvakinja države. Uvek sam u punom treningu. Zimi se radi u teretani i organizuju se pripreme, kao ove godine u Turskoj, a leti smo na vodi dva puta dnevno. Često sam u teretani ili jednostavno trčim. Razmišljam o budućnosti posle sporta, naravno. Cilj mi je da se ostvarim, da uzmem državnu penziju, osiguram život i otputujem u inostranstvo. Jedino što me u Srbiji zadržava jeste ljubav prema sportu. Prema veslu i čamcu. Ima vremena za momke i sve ostalo. Doći će na red, kada ispunim ovo bitnije, koje ne može da čeka - dodaje ona.

Nina Džombeta
Nina Džombeta, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Atraktivna je i privlači pažnju. 

- Dečaci u osnovnoj školi nisu smeli da mi priđu. Bilo je komentara „vidi još mišiće“, „nije ženstvena“… Imala sam komplekse zbog toga, ali sam vremenom to prihvatila jer sam to ja. Neko kaže da sam super, neko ne... Profesionalni sam sportista, zavisna sam od treninga. Od sledeće sezone mora baš mnogo da se trenira i sprema da bi se ostvarili ciljevi - zaključila je Nina Džombeta.

 

 • Korisnik: goran
  13/07/2018 - 11:21
  Mlada dama ima 23 godine, a već sanja državnu penziju. Svaka joj čast.
 • Korisnik: Goran NP
  12/07/2018 - 23:18
  Nasa najlepsa sportiskinja je Ivana Spanovic!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs