Markez
EPA-EFE/ALESSIO MARINI
Markez

EPA-EFE/ALESSIO MARINI

Markez, Foto: EPA-EFE/ALESSIO MARINI

Španski motociklista Mark Markes uspeo je da pobedi na trci za Veliku nagradu San Marina, iako je gotovo čitavu trku bio u zaostatku.

Aktuelni šampion je napravio veliki korak ka osvajanju svoje osme titule u karijeri 77. trijumfom u karijeri, svojim šestom na stazi „Marko Simončeli“.

PROČITAJTE JOŠ:

Na taj način je došao do četvrtog mesta na listi pobednika svih vremena, a ispred njega su Anhel Nijeto, Valentino Rosi i rekorder Đakomo Agostini sa 122 pobede.

Poznato je da je Mark Markes pravi "predator" i da mu nije strano da dugo sedi iza rivala i da čeka njegovu grešku kako bi ga obišao.

Markes je u Mizanu slavio pošto je tokom cele trke pratio Kvartarara, koji je vodio od samog starta. Branilac titule je strpljivo čekao trenutak za napad, sve do poslednjeg kruga smo videli jednu istu situaciju. Kvartararo koji predvodi karavan, a Markes koji sedi iza njega i čeka šansu za obilaženje, da bi pri ulasku u poslednji krug šansu i dočekao i obišao "El Diabla".

Kvartararo je imao šansu da vrati poziciju 1, ali je napravio grešku i jednostavno nije bilo prilike da u poslednje dve krivine vrati prvu poziciju i zabeleži pobedu. Vinjales se pridružio Kvartararu i Markesu na pobedničkom postolju, a iza idu Rosi, Morbideli, Doviciozo, Espargaro, Mir, Miler i Petrući.

Vinjales se u prvom delu trke držao uz vodeći dvojac, ali je potom posustao, međutim, njegovo treće mesto nijednog trenutka nije ugroženo. Najbolji među ostalima bio je Rosi, ispred Franka Morbidelija iz Petronas Jamahe, vozača Dukatija Andree Dovicioza i Pola Espargara, koji vozi za KTM. Među prvom desetoricom našli su se i Đoan Mir, Džek Miler i Danilo Petruči.

BONUS VIDEO

Đorđević o pobedi protiv Češke i učinku Bogdana Bogdanovića!