NOVO ZLATO ZA SRBIJU Po onoj “Njegoševoj” da boj ne bije svetlo oružje već srce u junaka, Živorad Žika Marković se u Crnoj Gori okitio medaljom
Foto: Privatna arhiva

Naime, na međunarodnom  takmičenju u poverliftigu naš aktuelni višestruku svetski i epropski prvak ponovo je dokazao da za njega nema prepreke te je svoj vrat ukrasio zlatnom medaljom a Srbiji doneo još jedno priznanje.

Marković je inaće naš ali i svetski takmičar, višestruki prvak Srbije, Evrope i sveta, pobednik na svetskim kupovima u master konkurenciji (83 do 90 kilograma) u  dizanju tegova.

NOVO ZLATO ZA SRBIJU Po onoj “Njegoševoj” da boj ne bije svetlo oružje već srce u junaka, Živorad Žika Marković se u Crnoj Gori okitio medaljom

 

 

Kako je on rekao na takmičenju su bili predstavnici oko 12 zemalja iz sveta, među kojima su bili Amerikanci ali i Rusi. Međutim, njemu je bio največi konkuren takmičar iz Crne Gore koji se okitio srebrnom medaljom.

On se čak takmičio i Rusku federaciju te je zbog izuzetnih zalaganja i osvojenih zlatnih medalja dobio i njihovo državljanstvo.

Za Markovića, Leskovačani naglašavaju da je on ponos celog Juga ali i Srbije jer je dokazao da se putem gvozdene volje sve može postići.

Ej bre Žika je bio čak u Americi i tamo ih je potukao, pokazao je od čega smo mi napravljeni. Vodio je i ženu Anu, koja se takođe okitila zlatom i to sve o svom trošku, a sve sa ciljem da svetu pokaže i dokaže kakvi smo mi  i od čega smo napravljeni. On je bio  i tamo gde su oni faraoni piramide i tamo je bre pobedio. Ma svi se nešto grabe oko njega ali on ne da naš Leskovac – rekli su Leskovačani.

 

Marković  je za „Alo!“ rekao da je konkurencija bila dosta teška, ali da je to uvek tako, te se on konstantno sprema i da nikada ne potcenjuje protivnika.
- Kao sportista sam naućio da nema potcenjivanja i da samo red rad i disciplina donose rezultat.  Dao sam sve od sebe i največeg konkurenta pobedio tako što sam digao 17 kilograma više nego on. A koliko je jako bilo takmićenje svedoći da je kao specijalni gost  došla Ruskinja natalija Kuznetsova amazonka. Znate ona je legenda i neprkolovena u dodi bildingu – istakao je Marković.

Akademski sportista

Da se red, rad i samodisciplina isplati, svedoči priznanje koje je leskovačka sportska legenda Živorad Žika Marković dobio, a to je prijem u "Srpsku kraljevsku akademiju inovacionih nauka". Marković je, na osnovu zapaženih svetskih i domaćih rezultata,  na svečanom prijemu u kući Kralja Petra prvog u Beogradu proglašen za akademika iz oblasti sporta.

 

Marković istiće da sve želje mogu da se ostvare, ukoliko se nešto jako želi.
 
- Cilj mi je da mladi shvate da ništa nije nedostižno, ali da je za uspeh potrebno vreme i rad na sebi. Ništa preko noći ne pada sa neba, zato radite, trenirajte i tako sebi otvarate vrata za život i uspeh. Ukoliko vam je cilj da budete sportista, samo rad i dsciplana je put do uspeha, koji će neminovno doći - rekao je Marković.

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading