FILMSKA PRIČA O MEKSIČKOM PRINCU Pop pevač skijao na OI u Sarajevu, sad je u 64. godini po 20. put nastupio na Svetskom prvenstvu
Foto: EPA/EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Ako ste mislili da je japanski fudbaler Kazujoši Mijura sa 55 godina najstariji aktivni sportista, prevarili ste se. Japanca je nadmašio Hubert Fon Hohenlohe.

Zovu ga meksički princ, a u petak je sa 64 godine nastupio u veleslalomu, što mu je bio jubilarni 20. nastup na Svetskom prvenstvu i ujedno poslednji. Nažalost, prvu vožnju nije uspeo da završi.

- Rekao bih da mi je ovo bilo poslednje Svetsko prvenstvo. Verovatno sam proveo previše vremena sunčajući se u Marbelji, a premalo u teretani. Moja žena misli da sam lud i stalno strahuje da će mi se nešto dogoditi. Morate osetiti svoje telo i onda odlučiti šta učiniti - rekao je "meksički princ".

Meksikanac je primer svima kako se uživa u životu. I u poznim životnim godinama bavi se onime što ga ispunjava i što obožava. 

 

 

Skijanje je u Meksiku na marginama, ali se Hubert maksimalno trudi da ga popularizuje, pa je tako i sam 1981. godine osnovao skijaški savez. 

Prvi put na Svetskom prvenstvu nastupio je 1982. godine u Šladmingu, a jedino je propustio 2007. godine u Areu zbog povrede. Iako mu je tada bilo 48 godina, nije ni pomišljao da ode u penziju. Naprotiv, skijašku karijeru produžio je na još 16 godina. Najbolji plasman na SP-u mu je 26. mesto u slalomu iz 1982. i 1985. godine. Šest puta je skijao i na Olimpijskim igrama, prvi put u Sarajevu 1984., a poslednji put u Sočiju pre osam godina.

Ovaj svestrani Meksikanac nije samo skijaš, što mu je najveća ljubav. U svojoj domovini poznatiji je kako pop pevač, a stigne da se bavi i fotografijom. Sada je, pak, sa skijanjem završio, ali pokazao za primer drugima da nikada nije kasno ispuniti svoje snove. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading