VELIKI SKANDAL Namešteno 26 utakmica, Hrvati na spisku sumnjivih?
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Između septembra 2016. i novembra 2017. "Sportradar", švajcarska kompanija specijalizovana za obradu i analizu rezultata sportskih događaja, zabeležila je ukupno 26 sumnjivih mečeva u rukometu, među kojima su bile utakmice Lige šampiona i dueli nacionalnih timova.

U svakom od ovih mečeva najveća manipulacija je dolazila od strane sudija. Izveštaj je pripremljen još 2018. godine, do sada nije objavljen, ali je danska TV2 sada iznela navode u njemu. Istovremeno, "Sportradar" je naglasio da se izveštaj ne može smatrati dokazom, pa se obratio Evropskoj federaciji (EHF) da sprovede dalje istrage protiv umešanih sudija.

Nekoliko od osam osumnjičenih parova trenutno je na Svetskom prvenstvu. Među njima su Hrvati Matija Gubica i Boris Milošević i severnomakedonski dvojac Đorđi Načevski i Slave Nikolov.

Hrvati se sumnjiče za regularnost utakmice SEHA lige Vesprem - Vardar 6. decembra 2016. koji je bio nerešen na poluvremenu (12:12) i na kraju (28:28), uz posebno mnogo klađenja na prethodni rezultat.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading