Rukometašice Srbije počele pripreme za Evropsko prvenstvo
RSS

U saopštenju Rukometnog saveza Srbije se navodi da će naše igračice trenirati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi do drugog novembra i polaska u Celje na EP.

Srbija će na EP igrati u Grupi B u Celju sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.

U Grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, Grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija, a u Grupi D u Podgorici igraće Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija.

Nakon preliminarne faze, glavna runda takmičenja biće odigrana u Ljubljani i Skoplju, dok je finalni vikend na programu u glavnom gradu Slovenije od 18. do 20. novembra.

- Mislim da će biti sasvim dovoljno vremena da se uigramo za EP. U globalu nikada nemamo dovoljno vremena da se pripremo za EP, ali želimo da ovo vreme do početka kontinentalnog šampionata maksimalno iskoristimo. Nalazimo se u teškoj grupi, biće baš neizvesno. Biće teško, ali sve zavisi od nas. Kako se budemo spremile tako ćemo i proći na EP. Bitno je da se što bolje pripremimo u ovom periodu, kako bi pokazali što bolji rezultat na EP. Mislim da će 10 dana biti sasvim dovoljno - izjavila je srpska rukometašica Jovana Stoiljković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading