ŠUMAHER IH KOŠTAO VIŠE OD 6.000.000 EVRA Prvi čovek Hasa ogorčen zbog velikih troškova koje mladi Nemac prouzrokuje nesrećama
EPA

 

 

Koliko je Mihael Šumaher (53) donosio novca svom timu, toliko njegov sin Mik (23) baca svoju ekipu u trošak. Prošle sezone mladi Nemac razbio je opremu vrednu 4,7 miliona evra, dok je nakon sedam trka Formule 1 ove sezone već na polovini tog iznosa. Mik teret velikog prezimena ne podnosi baš najbolje, a preterana želja za uspehom i napredovanjem vodi ga u propast. Zbog svega ovoga, čelni čovek Hasa Ginter Stajner je istakao da će, ukoliko se ponovi nešto slično udesu u Monaku, ozbiljno porazgovarati sa Šumaherom i razmisliti o njegovom daljem angažmanu u timu.

- Nije normalno da se ovo dešava, i Mik to zna. Nije ni zdravo da udara u zid stalno. Mislio sam da nema potrebe da idem okolo i govorim svojim vozačima da ne treba da se sudaraju, to valjda sami znaju. Ako ovako nastavimo u jednom trenutku ćemo ostati bez delova, ne možemo večno da ih proizvodimo, nemamo ni toliko novca. Moramo da pripazimo da se takve stvari ne događaju i, ako se ponovi, moraću ozbiljno da porazgovaram s njim - rekao je Stajner.

ŠUMAHER IH KOŠTAO VIŠE OD 6.000.000 EVRA Prvi čovek Hasa ogorčen zbog velikih troškova koje mladi Nemac prouzrokuje nesrećama

EPA

 

 

Podsetimo, Miku Šumaheru je na trci u Monaku u 27. krugu, kada je izgubio kontrolu nad svojim vozilom, prilikom udarca u zaštitnu ogradu pukao bolid, koji je bukvalno prepolovljen. Potpuno je neverovatno da je mladi vozač uspeo nekako iz svega toga da izađe nepovređen. Nešto ranije je u Saudijskoj Arabiji sa oko 270 na sat odleteo u zid, ali i tad je uspeo da se izvuče bez povreda. Kada se sve preračuna - oko 1,2 miliona evra po nesreći je zaista mnogo, a kada Mik napravi haos - onda je to haos u punom smislu reči. Da sve bude još gore, mladi Šumaher još uvek ove sezone nije osvojio ni bod za svoju ekipu.

Formula je spremna za gej vozače

Sebastijan Fetel, bivši svetski šampion u Formuli 1, izjavio je da misli da je vreme da se gej vozači uključe u „najbrži cirkus na svetu“, koji od osnivanja davne 1950. godine, nikad u svojim redovima nije imao gej takmičare.

- Možda ranije ovo nije bila tema, ali danas mislim da bi gej vozač u Formuli 1 bio dobrodošao, i to bi bilo sjajno. Osećam da bi prisustvo gej vozača ubrzalo da nestanu predrasude i da se naš sport usmeri u boljem pravcu. Tako da mislim da je naš sport spreman za takve osobe - izjavio je Fetel za LGBTQ magazin „Attitude“.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading