VATERPOLO SPEKTAKL U KRAGUJEVCU Breša novi veliki ispit za “fajnal ejt”
SPD Radnički

Odličan uvod u ovaj meč bila je utakmica protiv sjajnog Ferencvaroša, u kojoj su Kragujevčani uspeli da iščupaju bod velikanu, nadoknadivši četiri gola zaostatka, i pokažu da imaju šanse da prođu u naredni krug elitnog evropskog takmičenja. Zato, u Radničkom očekuju pune tribine bazena u Velikom parku i još jedan vaterpolo spektakl.

- Posle vicešampiona Evrope, dolazi nam i trećeplasirani tim prethodne Lige šampiona i prvak Italije. To dovoljno govori o kvalitetu tog tima. Nadam se da će naši navijači ispuniti tribine i da će svi još jednom uživati u sjajnoj atmosferi. Svaka utakmica kod kuće nam je mnogo bitna za ostvarenje cilja, a to je plasman na “fajnal ejt”. Ukoliko to želimo, moramo da trijumfujemo u svim mečevima kod kuće i da napravimo neki brejko na strani – kaže Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Radnički je protiv Breše igrao prošle godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona i izgubio sa 13:9, ali uz niz otežavajućih okolnosti. Biće sada to sasvim druga priča, bez obzira na izuzetan kvalitet italijanskog tima.

- Minimalno su izmenili sastav u odnosnu na prethodnu sezonu. Ali, mislim da smo mi zreliji i kvalitetniji i verujem da možemo da im pružimo bolji otpor. Breša je pravi protivnik da vidimo gde se trenutno nalazimo. Nadam da ćemo da ispravimo greške iz utakmica protiv Ferencvaroša i pogotovo Partizana i upišemo pobedu - optimista je Stevanović.

Da je Breša odličan tim potvrđuje podatak da su u sastavu sve sami sadašnji i bivši reprezentativci Italije kao što su Kristijan Prešuti, Stefano Luongo, Vinčenco Dolče, Vinčenco Rencuto, Edoardo di Soma, Nikolo Gito, Jakopo Alezijani, zatim juniorski reprezentativci Alesandro Balzarini i Tomazo Đanaca, kao i srpski internacionalci Đorđe Lazić i Boris Vapenski i Crnogorac Petar Tešanović na golu. Već 13 godina trener je iskusni stručnjak Alesandro Bovo.

- Breša igra moderan, brz vaterpolo, sa dosta plivanja. Sa druge strane, mi smo kvalitetniji u odnosu na prošlu sezonu. Očekujem težak meč. Predstoji nam da se dignemo posle poraza od Partizana i zaigramo našu prepoznatljivu igru. Ovo je dobra prilika da ostvarimo prvu pobedu u Ligi šampiona i izađemo na pravi put. Pozivam ljubitelje vaterpola da nas ponovo podrže, kao u meču sa Ferencvarošem – poručuje Nebojša Toholj, centar Radničkog.

Ulaznice koštaju 500 dinara, a u prodaji su na info pultu bazena SPD “Radnički”.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading