SJAJNO! U Zubinom Potoku održan tradicionalni VIDOVDANSKI TURNIR u šahu!
Borba

SJAJNO! U Zubinom Potoku održan tradicionalni VIDOVDANSKI TURNIR u šahu!

 

 

 

Turnir se igrao po švajcarskom sistemu u sedam kola, a učestvovalo je 54 učesnika, od toga tri intermajstora, jedan velemajstor i 10 majstorskih kandidata.

Među učesnicima su bili takmičari sa Кosova i Metohije, iz Srbije, Crne Gore, kao i pripadnici КFOR-a. Zanimljivo je, da je na turniru bila samo jedna pripadnica lepšeg pola, takmičarka Marija Perović

Prvo mesto osvojio je Stanković Miloš, drugo Milanović Danilo, dok je trećeplasirani Milenković Mladen.

SJAJNO! U Zubinom Potoku održan tradicionalni VIDOVDANSKI TURNIR u šahu!

Borba

 

 

Turnir je prvim potezom na prvoj tabli otvorio generalni sekretar ŠSS Andrija Jorgić, zajedno sa predsednikom opštine Zubin Potok, Stevanom Vulovićem .

- Došao sam danas u ime ŠSS da dam podršku, ali ne samo moralnu, već i podršku u vidu sredstava, obzirom da je ŠSS odvojio pet puta veća novčana sredstva za pomoć ŠS КiM, i nastavićemo i ubuduće da pomažemo. Takođe bih istakao da rad sa mladima treba svima da bude na prvom mestu. Drago mi je da ovde danas vidim mlade kadete i želeo bih da ih bude još više, jer oni su naša budućnost. Nadamo se da će vrlo brzo biti i formiran prvi ženski šahovski klub na ovim prostorima - rekao je Jorgić prilikom obraćanja i preneo prisutnima pozdrave od predsednika ŠSS Dragana Lazića.

Vidovdanskom turniru prisustvovali su i predsednik ŠS КiM Saša Perović, generalni sekretar ŠS КiM Momčilo Adžić, i član UO ŠSS Miroslav Aritonović.

Vidovdanski turnir u šahu organizuje se već 16 godina, a poslednje dve godine održava se u Zubinom Potoku.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading