DŽOKER OBARA NOVE REKORDE Evo po kom parametru je Jokić šesti najbolji svih vremena
AP/Gerald Herbert

Uoči nove NBA sezone osvežio je svoju lestvicu i popravio rang nekolicini aktivnih igrača poput Nikole Jokića i Luke Dončića.

Srpski centar je nakon druge uzastopne MVP sezone skočio s osmog na šestog mesto, a Dončić nakon još jednog izbora u idealnu petorku NBA lige s 11. na deveto. 

Na listu su ukupno šestorica Srba, a osim Jokića to su: 17. Predrag Stojaković, 21. Vlade Divac, 50. Dejan Boridoga, 61. Bogdan Bogdanović i 68. Predrag Danilović.

Kamerunski centar Džoel Embid se sa 17. mesta probio na 11. i tako za jednu poziciju potisnuo Dražena Petrovića, koji je prema "Hoopshypeu" sada 15. najbolji neamerički košarkaš svih vremena.

DŽOKER OBARA NOVE REKORDE Evo po kom parametru je Jokić šesti najbolji svih vremena

AP/Nate Billings

 

PONOSAN SAM NA JOKIĆA Trener Denvera izjavom oduševio Srbiju

Tu su i četiri Hrvata – osim Dražena, na 22. mestu je Toni Kukoč, na 38. Dino Rađa, a na 61. je Bojan Bogdanović, jedini aktivni hrvatski igrač.

Kriterijum za ovu listu prvenstveno su se odnosili na učinak i uspehe u NBA ligi, pa su na njemu retki igrači koji su u NBA ligi igrali kratko ili nikad, poput Danilovića i Bodiroge, Grka Galisa i Spanulisa, Španca Navara ili Brazilca Oskara Šmita.

Najbolji neamerički košarkaš svih vremena prema NBA kriterijima je nigerijski centar Hakim Oladžuvon, koji je 1994. i 1995. predvodio Hjuston Roketse do dve uzastopne titule.

Drugi je najbolji Evropljanin ikad Dirk Novicki, šampion iz 2010, dok je treći dvostruki MVP i šampion iz 2021. Janis Adetokumbo. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading