Švedska - Koreja
EPA/Ritchie B Tongo
Švedska - Koreja

EPA/Ritchie B Tongo

Švedska - Koreja, Foto: EPA/Ritchie B Tongo

Fudbaleri Švedske savladali su Koreju 1:0 golom Andreasa Grankvista sa penala u 65. minutu koji je dosuđen posle gledanja snimka.

iako su obe ekipe izašle u ultra ofanzivnim formacijama, ovo je bila jedna od najnezanimljivijih i najmonotonijih utakmica na čitavom prvenstvu.

Šveđani su imali inicijativu u prvom poluvremenu, a jedino vredno pomena bila je stopostotna šansa Markusa Berga, kada je odlično odreagovao golman Koreje i skinuo zicer jedan na jedan.

U 65. minutu meča usledilo je uzbuđenje nakon što je oboren Tojvonen u kaznenom prostoru, a arbitar je tek nakon gledanja snimka odlučio da dosudi penal, koji je realizovao Andreas Grankvist.

Od tog trenutka ponovo je usledila monotonija, fudbaleri su počeli da gube snagu i kubure sa grčevima i jedva su čekali kraj meča.

Naravno, golova više nije bilo, a Šveđani su odneli sva tri boda i izjednačili se sa Meksikom na čelu tabele. Nemačka i Koreja su bez bodova.

TOK MEČA:

15.50 - KRAJ UTAKMICE! Švedska je pobedila Južnu Koreju golom Grankvista sa penala u 65. minutu!

15.45 - Ulazimo u sam finiš, ukoliko se ne dogodi čudo u poslednjim trenucima, Šveđani će izvojevati pobedu.

15.37 - Desetak minuta pre kraja umor je stigao igrače oba tima, dekoncentracija je vidljiva. Po svoj prilici 1:0 će biti konačan ishod ovog meča.

15.22 - Gooooooool! Grankvist realizuje jedanaesterac i dovodi Švedsku u vođstvo od 65. minuta - 1:0!

 

 

15.20 - Posle gledanja snimka, arbitar je dosudio penal za Švedsku. Najpre je odmahnuo rukom posle starta fudbalera Južne koreje, ali u poslednjem trenutku je odlučio da se osloni na VAR tehnologiju, nakon čega je promenio odluku.

15.15 - Za razliku od prvog poluvremena kada je Švedska imala potpunu inicijativu, Koreja je sada ravnopravan rival.

15.00 - Počelo je drugo poluvreme, osim one šanse Berga, ništa nije bilo vredno pomena u prvom...

14.45 - Završeno je prvo poluvreme meča Švedska - Koreja, a ova fotografija koju je na zvaničnom Tviter nalogu objavio portal  "Gol", dovoljno opisuje kako su izgledali prvih 45. minuta. Nemamo šta da kažemo osim da se složimo sa kolegama...

 

14.40 - Ulazimo u finiš prvog dela meča, Koreja se oslobodila pritiska, imali su nekoliko kontranapada, ali Šveđani i dalje imaju veći posed lopte.

14.28 - Još jedna šansa za Berga, traljavo je šutirao i ovog puta.

14.21 - Velika prilika za Švedsku! Berg je promašio sa dva metra, golman Koreje mu je odbranio. nešto slično kao što je Aleksandar Mitrović juče učinio protiv Kostarike.

14.20 - Šveđani su preuzeli inicijativu, igra se uglavnom na polovini Južne Koreje.

 

Na današnji dan. Južna Koreja je na Mondijalu u svojoj domovini 2002. godine eliminisala Italiju i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Kasnije su preskočili i Španiju i otišli u polufinale, što je najveći uspeh Korejaca u istoriji. Videćemo dokle mogu na ovom prvenstvu...

 

14.10 - Obe ekipe igraju ultra ofanzivno, ali golova nema u prvih 10 minuta.

14.00 - Počeo je prvi meč današnjeg dana Mondijala, akteri su Švedska i Republika Koreja. Uživajte...

13.55 - Posle intoniranja himni, počeće utakmica...

13.10 - OBJAVLJENI SU SASTAVI ŠVEDSKE I REPUBLIKE KOREJE

Prvo što se može primetiti to je da su se selektori obe reprezentacije odlučili za ultra ofanzivne postave.

Anderson će na teren izvesti staru, dobru 4-4-2 formaciju sa Bergom i Tojvonenom u špicu, dok će strateg Republike Koreje na teren poslati formaciju 4-3-3, što nam govori da će azijska selekcija od starta krenuti bez kalkulacija i sa tendencijom postizanja gola više.

  

Osvanuo je dan kada će biti odigrana i druga utakmica prvog kola u grupi F između Švedske i Južne Koreje.

U prvom meču stvari se nisu odvijale onako kako su mnogi očekivali. Meksiko je iznenadio aktuelnog svetskog prvaka, selekciju Nemačke, a u današnjem meču Šveđani bez Ibre (koji je u reprezentativnoj penziji) veliki su favoriti protiv azijske ekipe.

Pitanje je mogu li Skandinavci, koji igraju u staroj dobroj 4-4-2 formaciji da se prošetaju pored neugodnih, lucidnih i brzih Korejaca ili ćemo prisustvovati još jednom iznenađenju u ovoj grupi.

U ovom drugom slučaju, tek bi se sve zamrsilo i zakomplikovalo u ovoj grupi i samo mega drama bi u nastavku Mondijala mogla da raščivija situaciju.

Ostanite uz "Alo!" i pratite tekstualni prenos meča Švedska - Republika Koreja. 

Sastavi

Alo.rs/Željka Šućur

Sastavi vedske na Mondijalu, Foto: alo.rs

 

Sastavi

Alo.rs/Željka Šućur

Sastavi, Foto: alo.rs