Mondijal
EPA,AP
Navijači Japana, Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Kraj utakmica u Samari i Volgogradu. Neverovatan trenutak, za istoriju Mondijala. Senegal ide kući i pored toga što ima isti broj bodova, ali i gol-razliku kao Japan. Ljudi su jednostavno bili grublji na terenu i zbog toga su eliminisani.

77' Levandovski je mogao da golom pogura Senegalce u osminu finala, fantastična intervencija odbrane Japana.

76' Sjajna šansa za Senegalce, brani Ospina.

74' GOOOOL! Minja, opet taj Minja kao i na prošlom meču postiže gol. Japan u transu, zbog boljeg fer-pleja (ako gol-razlika bude ista kao Senegalu) ide u osminu finala i sa porazom od Poljske.

Ovo samo znači da Kolumbija na kraju dana može i do prvog mesta u grupi.

71' Inui i Osako ulaze u igru, Japanci sve karte bacaju na napad. Poljska radi ono što je juče Koreja - pobeđuje iako joj trijumf ništa ne znači. Ali to je Mondijal. Tu nema kalkulisanja.

62' Oduševljeni su navijači Kolumbije vođstvom Poljske, sad njihovi ljubimci ne moraju do pobede nad Senegalom, dovoljan je i remi. A u tom meču potpuno mrtvilo.

60' GOOOOL! Poljska vodi protiv Japana sa 1:0! Strelac Bednarek posle slobodnjaka sa leve strane. Ovo odgovara Senegalu i Kolumbiji.

50' Vrlo loš početak drugog poluvremena za Kolumbiju. Ne ide im nikako, ne mogu da priđu golu Senegala. Oseća se nedostatak Hamesa.

Počela su druga poluvremena u Samari i Volgogradu.

45' - Završena su poluvremena na obe utakmice. I u Samari i Volgogradu nema golova. 

38' - Uzbudljivije je u Volgogradu na utakmici Japana i Poljske. Japanci imaju više udaraca u okvir gola, ali na pogotke se još uvek čeka

31' - Veliki peh za Kolumbiju! Hames Rodrigez već posle pola sata igre mora da napusti teren zbog povrede. Kolumbijci nastavljaju meč u kojem im je pobeda neophodna znatno oslabljeni.

25' - Pogledajte kako je Gari Lineker ocenio Mažićevu odluku da uz pomoć VAR-a ipak "sačuva" Kolumbijce

16' - Diksutabilna sitaucija za Mažića u kaznenom prostoru Kolumbije. Sančez je srušio Mane, srpski arbitar je konsultovao VAR tehnoligiju i ipak odustao od odluke da pokaže na jedanaesterac. Igra se nastavlja!

13' - Prva veća prilika na utakmici u Samari! Kintero je pokušao lukavim udarcem iz slobodnog udarca, ali mu je golman Senegala osujetio planove da postigne novi gol na Mundijalu. U Volgogradu Japanci više prete.

10' - Posle uvodnih 10 minuta na obe utakmice nema većih uzbuđenja. Čini se da su Senegalci ušli malo energičnije u utakmicu, ali za sada nedovoljno da naprave šansu pred golom Osipne.

16.00 - Počele su utakmice u Samari i Volgogradu. Kolumbijci ulaze u ultraofanzivnom sastavu sa Radamelom Falkaom kao najisturenijim igračem iza koga će dejstvovati trojac Kvadrado-Kintero-Rodrigez, dok Seneglaci nastupaju u klasičnoj formaciji 4-4-2. Sa druge strane, Japanci igraju u istoj postavci kao Kolumbijci, dok će kod Poljaka udarne igle i najzaduženiji da osvetlaju obraz nacije biti Levandovski, Grosicki i Zjelinski.

15.30 - Japanci i Poljaci stižu na stadion u Volgograd

15.25 - Ostalo je nešto više od pola sata do početka završnih utakmica grupe H. Verujemo da ćemo gledati sadržajne mečeve u Samari i Volgogradu, ali ono što je sigurno to je da igraju reprezentacije sa četiri kontinenta koje imaju vatrene navijače.

15.14 - Izašli su i zvanični sastavi za obe utakmice.

Fudbaleri Senegala i Kolumbije igraju derbi meč poslednjeg kola u grupi H na Svetskom prvenstvu u Rusiji koji može direktono da odluči ko će se sa liderske pozicije plasirati u drugi krug.

Afrička selekcija ima 4 boda, dod Kolumbijci imaju bod manje i jasno je da im je neophodna pobeda ukoliko žele da preteknu Manea i njegove saigrače. Utakmicu koja se igra u Samari sudiće srpski arbitar Milorad Mažić.

U drugoj utakmici grupe, Japanci koji takođe imaju četiri boda nalaze se u vrlo izglednoj situaciji da prođu u osminu finala, a vrlo verovatno da i sa jednim bodom protiv prežaljenih Poljaka mogu dalje. Ovaj susret počinje u istom terminu na stadionu u Volgogradu.

Sastavi

Alo.rs/Željka Šućur

Sastavi, Foto: Alo.rs/Željka Šućur

 

Sastavi

Alo.rs/Željka Šućur

Sastavi, Foto: Alo.rs/Željka Šućur

 

Sastavi

Alo.rs/Željka Šućur

Sastavi, Foto: Alo.rs/Željka Šućur

 

Sastavi

Alo.rs/Željka Šućur

Sastavi, Foto: Alo.rs/Željka Šućur