Mondijal
EPA/Friedemann Vogel
Mondijal

AP, EPA

Portugal je na kraju bio zadovoljniji remijem, Foto: AP, EPA

Fenomenalan meč u Sočiju, bez dileme jedan od najluđih u istoriji Mondijala.

Portugal je prvi došao do prednosti već u 4. minutu preko Ronalda iz penala. Potom je Dijego Košta sam protiv trojice izjednačio na 1:1, da bi Ronaldo još jednom utišao navijače "crvene furije".

U drugom poluvremenu daleko bolja Španija i sjajni Košta za novo izjednačenje. Naćo je briljantnim udarcem s distance doneo potpuni preokret da bi neverovatni CR7 u finišu evro-golom iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat.

Ako je ovo ono što ćemo gledati u Rusiji u narednih mesec dana, onda da odmah otpišemo druge obaveze.

KRAJ UTAKMICE. Portugal - Španija 3:3.

87' GOOOOL! Ronaldo. Ronaldo. Ronaldo. Het-trik Portugalca, ovog puta gol je postigao iz slobodnjaka! Ronaldo je na ovaj način postao najstariji tvorac het-trika na Mondijalima ikada.

80' Probao je Ronaldo po desnoj strani, propade akcija pred kaznenim prostorom. Andre Silva je poslednji adut Portugalaca, na klupu za rezerve ide Guedeš.

75' Kvarežma i Žoao Mario u igri su umesto Fernandeša i Silve. U timu Španije, Inijestu i Dijega Koštu zamenili su Aspas i Alkantara.

70' Interesantan podatak - Naćo je prvi igrač Reala još od Fernanda Jera (sadašnjeg selektora Španije) i Mondijala 1998. u Francuskoj, koji je u dresu Španije postigao gol van kaznenog prostora.

58' GOOOOL! Ludnica, potpuni preokret "crvene furije". Naćo šalje projektil ka golu Portugalaca, lopta pogađa jednu pa drugu stativu i ulazi u mrežu za 3:2.

55' GOOOOL! Akcija kao iz igrice - slobodnjak Kokea na drugu stativu. Tamo čeka Buskets, glavom asistira Dijegu Košti koji utrčava u prazan prostor. Sjajna akcija, 2:2.

46' Počelo je drugo poluvreme, nema izmena.

POLUVREME U SOČIJU. Sjajna utakmica, Portugal - Španija 2:1. Ronaldo je već u istoriji Mondijala, pošto je na četiri različita SP postigao najmanje po gol.

44' GOOOOL! Ponovo Kristijano Ronaldo. Iskoristio je očajnu reakciju iskusnog golmana Davida de Hee, Portugal ponovo vodi!

34' Inijesta šutira sa desetak metara tik pored gola. Puno sreće za Portugal.

26' "Bomba" Iska, pogodio je prečku! Španci su pritisli Rokija da proveri da li je možda bio gol. Sudija im je objasnio da bi, da je pogodak, dobio automatski signal.

25' GOOOOL! Simultanka Dijega Košte, Španija je izjednačila na 1:1!

17' Slobodnjak za Ronalda, pogađa "živi zid". Loše se Španci za sada snalaze na terenu, Portugalci samouvereni zbog vođstva.

9' Odlična prilika za Davida Silvu, ostaje 1:0.

4' GOOOOL! Portugal već vodi golom Ronalda iz penala.

3' Penal! Naćo je udario Ronalda po nozi, tačnije zgazio po stopalu, Portugalac je naravno pao kao pokošen, sudija Đanluka Roki nije imao dilemu šta da radi.

Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos utakmice Portugal - Španija.

Šta reći o derbiju prve faze Mondijala? Svetski prvak iz 2010. godine protiv aktuelnog prvaka Evrope.

Sastavi

Alo.rs/Željka Šućur

Sastav Spanije za SP, Foto: alo.rs

"Crvena furija" žestoko uzdrmana iznenadim otkazom selektora Hulena Lopetegija i dolaskom Fernanda Jera.

Portugal žestoko uzdrman informacijom da je Ronaldo dužan 18 miliona evra zbog utaje poreza.

Sastavi

Alo.rs/Željka Šućur

Sastav Portugala za SP, Foto: alo.rs

 

Komentari (1)

Ja

16.06.2018 01:09

Ronaldo 3-3 Španija ?? Može da priča šta god ko hoće,ali on je neprikosnoven.Bravo CR7