Brazil - Švajcarska
EPA/Andrew Mediccini
Brazil - Švajcarska

EPA/Andrew Mediccini

Brazil - Švajcarska, Foto: EPA/Andrew Mediccini

Nakon što su Meksikanci "tuširali" Nemce, usledilo je još jedno, slobodno možemo reći iznenađenje na Mondijalu. Švajcarska je uspela da otkine bod Brazilu nakon što su dve reprezentacije odigrale nerešeno 1:1 (Kutinjo 20', Cuber 50'). Srbija je u istoj grupi savladala danas Kostariku (1:0) i trenutno se "orlovi" nalaze na prvom mestu.

Švajcarska je odolevala na početku meča, ali Brazil je slomio otpor psole 20 minuta. Fantastičan gol postigao je Kutinjo. Od tog trenutka "karioke" su se povukle kada je trebalo još više da stisnu i da dobiju ubedljivo i u tome je možda bila njihova greška.

Brazil - Švajcarska

EPA/Andrew Mediccini

Brazil - Švajcarska, Foto: EPA/Andrew Mediccini

Na poluvremenu je na snazi bio rezultat iz 20. minuta, ali već na početku drugog poluvremena usledio je hladan tuš za navijače Brazila. "Sajdžije" su došle do izjednačenja kada je posle odličnog centaršuta Šaćirija iz korenera, Steven Cuber glavom smestio loptu u mrežu.

Švajcarska se nije predavala, ali nije ni pravila bunker sve do samog finiša. Utakmica je bila potpuno otvorena, a Brazilci su se propisno ispromašivali u poslednjih desetak minuta.

Golman Somer je fantastično branio i skinuo nekoliko zicera Nejmaru, Kutinju, a još je imao i sreće kada je Miranda šutirao pored stative nekoliko minuta pre kraja.

Brazil - Švajcarska

EPA/LAURENT GILLIERON

Brazil - Švajcarska, Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

Nije Brazil uspeo da dođe do novog vođstva, tako da će morati da se zadovolje jednim bodom, koji za Švajcarsku sa druge strane mnogo znači. 

Srbija je pobedom nad Kostarikom osvojila sva tri i "orlovi" su sada prvi u grupi. Nadajmo se da će tu da ostanu i posle 22. juna kada će se u Kalinjingradu boriti sa Švajcarskom za prolaz u osminu finala.

Tok meča:

21.56 - KRAJ! Remi Brazila i Švajcarske - 1:1!

21.55 - Fabijan Šer spasava loptu sa gol linije, fantastična odbrana Švajcaraca.

21.45 - Nejmar glavom šutira posle centaršuta, ali pravo u golmana Švajcarske. Potom i Fimrimo šutira na isti način, ali Somer će svakako biti junak meča ukoliko se rezultat ne promeni.

Brazil - Švajcarska

EPA/Andrew Mediccini

Brazil - Švajcarska, Foto: EPA/Andrew Mediccini

21.42 - Pet minuta do kraja utakmice, da li smo na pragu još jednog iznenađenja danas?

21.35 - Nejmar je uputio solidan udarac ka golu, ali je Somer na mestu. Švajcarci i dalje ne posustaju.

21.25 - Sporna situacija, oboren je Kutinjo u kaznenom prostoru, Brazilci su tražili penal, ali arbitar odmahuje rukom. Neće se ni gledati snimak.

21.10 - Gooooooooooool! Švajcarska je izjednačila - 1:1! Strelac Stiven Cuber!

Posle centaršuta Šaćirija, Cuber je iskoristio visinu i zakucao loptu u mrežu Brazilaca. Postavlja se pitanje da li je načinio faul u vazdušnom duelu, ali sudija je pokazao rukom na centar.

 

 

21.05 - Počelo je drugo poluvreme... Biće ovde još golova, sigurno...

20.45 - Kraj prvog poluvremena! Tijago Silva je posle kornera nekoliko sekundi ranije imao priliku da zatrese mrežu, ali za nijansu je bio neprecizan.

20.40 - Finiš prvog poluvremena, opao je ritam igre. Švajcarci se često približavaju golu Brazila, ali defanzivci "karioka" su na visini zadatka. 

20.35 - Švajcarci su se oslobodili pritiska, ali daleko su od toga da postignu gol.

20.20 - Goooooooooool! Kutinjo dovodi Brazil u vođstvo - 1:0!

Brazil - Švajcarska

EPA/Andrew Mediccini

Brazil - Švajcarska, Foto: EPA/Andrew Mediccini

Fantastičan udarac sa dvadesetak metara, golman Švajcarske nije mogao ništa da učini, osim da neuspelom paradom ulepša pogodak. Sjajan gol.

 

20.10 - Paulinjoooo! Velika prilika, lopta je završila pored stative. Umalo Fabijan Šer da bude tragičar, usled promašivanja lopte.

20.00 - Počeo je meč, uživajmo zajedno...

19.55 - Posle intoniranja himni, utakmica može da počne.

Brazil - Švajcarska

EPA/KHALED ELFIQI

Brazil - Švajcarska, Foto: EPA/KHALED ELFIQI

19.40  SASTAVI:

 

Uzbudljive utakmice gledali smo danas, a još jedna poslastica čeka nas za kraj današnjeg druženja.

Ono što je nama najmilije, Srbija je savladala Kostariku 1:0, dok je Meksiko mimo svih očekivanja istim rezultatom srušio aktuelnog prvaka sveta, reprezentaciju Nemačke.

Na redu je duel iz naše grupe, a na delu ćemo prvi put na Mondijalu videti moćne Brazilce, ako i reprezentaciju Švajcarske sa kojom ćemo vojevati boj za mesto koje vodi u osminu finala.

Sastavi

Alo.rs/Željka Šućur

Sastavi na Mondijalu, Foto: alo.rs
Sastavi

Alo.rs/Željka Šućur

Sastavi na Mondijalu, Foto: alo.rs

 

 

Komentari (2)

srb

17.06.2018 22:12

mafija,pardon,kladionice profitirale !

milan233

17.06.2018 22:38

Ovo nazalost znaci da Srbija zavrsava prvenstvo u grupi