Feliks Brih
AP
Feliks Brih

AP

Feliks Brih, Foto: AP

FIFA je odlučila da pošalje Briha kući, zajedno sa pomoćnicima, jer je na jedinoj utakmici koju je sudio na Svetskom prvenstvu napravio veliku grešku kada nije video penal i povlačenje Fabijena Šara i Stefana Lihštajnera nad Aleksandrom Mitrovićem.

"Razvoj situacije na Svetskom prvenstvu je za mene i moj tim veliko razočarenje, ali život ide dalje. Vratićemo se", rekao je Brih, a prenosi nemački DFB.

Odluku da Brih, jedan od najcenjenijih sudija današnjice, ode sa Mondijala kao ispravnu vide i sudijski stručnjaci u njegovoj zemlji.

Orlovi

AP

Momenat koji je unistio Briha, Foto: AP

"Očigledno je Feliks teško kažnjen zbog odluka na meču Švajcarska - Srbija, FIFA je ozbiljna organizacija o ocenila je da za njega nema više utakmice. To je opravdano, moramo da prihvatimo odluku", rekao je potpredsednik Sudijske komisije u Nemačkoj Roni Cimerman.

I Predsednik sudijskog odbora Luk Majkl Frolih priznao je da je razočaran da je Brih, kao jedini nemački sudija, prerano završio učešće na Svetskom prvenstvu, podsećajući da je imao uspešnu sezonu u Ligi šampiona.

Komentari (3)

VladimirR

05.07.2018 11:56

Pa šta ako je malo pogrešio. Mo'š misliti. Nije pobedio ovaj tim nego onaj, važno je da su učestvovali i slali propagandno političke poruke.

pepa prasac

05.07.2018 15:07

tesko ce mu padne da sedi kuci gaji cvece i krcka onih dva miliona eura sa racuna..

Ivana

06.07.2018 00:09

To sto je otisao kuci je potpuno normalna stvar, to nije nikakva kazna. Ja se pitam zasto covek nije kaznjen za onaj skandal koji nam je priredio ? Ono je bio preveliki propust a mozda je i placen bio da sudi onako kako je sudio.....zasto se to ne istrazi ?