Alo! na stadionu u Samari
Alo!/Marko Metlaš
Alo! na stadionu u Samari

Alo!/Marko Metlaš

Alo! na stadionu u Samari, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Od specijalnog izveštača "Alo!" iz Rusije

"Kosmos arena", stadion na kojem će 17. juna Srbija odigrati meč sa Kostarikom - opasan je po život!

Bar su tako krajem godine pisali ruski mediji, čak je i predsednik Vladimir Putin izrazio zabrinutost. Danas, izveštače "Alo!" uveravaju - "ne brinite, budite sigurni, neće vam dlaka s glave zafaliti".

Margarita Andrijanova, devojka koja nas je dočekala u medija centru ispred stadiona, potvrđuje da je zbog specifičnog arhitektonskog poduhvata i neobičnog oblika ovog prelepog sportskog objekta koji prima 45.000 gledalaca, naknadno bilo potrebno postavljati potporne stubove, ali da je sada sve OK.

Alo! na stadionu u Samari

Alo!/Marko Metlaš

Alo! na stadionu u Samari, Foto: Alo!/Marko Metlaš

- Kao što vidite, živa sam, zdrava sam, radim na ovom mestu već mesec dana i nikakav nedostatak nisam uočila. Naprotiv, verujem da će te se na svu sigurnost osećati i udobno. Zaista, nema mesta panici. Drama je nastala u jednom trenutku jer se sa izgradnjom ušlo u cajtnot, ali ne bi FIFA dala odobrenje da se ovde igraju utakmica Svetskog prvenstva da je situacija kritična - umirila nas je Margarita.

Pre nekoliko meseci je pronađen ogroman broj nedostataka u pločama, stubovima, potpornim i pregradnim zidovima, šavovima, u elektoinstalacijama. Zaista se došlo do saznanja da propusti mogu da ugroze bezbednost svih na objektu. Gradska administracija je uputila sedam tužbi Arbitražnom sudu u Samarskoj oblasti za Građevinsko udruženje 'Kazanj', generalnog izvođača radova.

Pročitajte još: