Belgija
EPA/Francis R. Malasig
Eden Azar

AP Photo/Matthias Schrader

Eden Azar, Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Najbolji fudbaler Belgije Eden Azar otkrio je samo dan uoči utakmice polufinala Svetskog prvenstva protiv Francuske da je nekada navijao za ovu selekciju, ČAK više nego za svoj državni tim.

Jedan od najboljih igrača na svetu se osvrnuo na Mondijal 1998. godine kada su se "trikolori" popeli na krov sveta i ističe da je zajedno sa braćom pomno navijao za njih, a da tada uopšte nije mnogo obraćao pažnju na svoju Belgiju.

UŽAS NAD UŽASIMA Slavni srpski TENISER umalo ostao NEPOKRETAN, evo KO ga je spasao!

"Braća i ja smo više navijali za Francusku nego za Belgiju jer smo odrastali 1998. godine. U to vreme nije bilo dresova Belgije. Ne želim da nipodaštavam belgijski tim tih godina, bilo je dobrih igrača, ali su tada to bili Francuzi", izjavio je Azar.

Igrač Čelsija je pričao i o kvalitetima Kilijana Mbapea, udarne igle Francuza i najveće opasnosti po gol Tiba Kurtoe sutra uveče.

"Poštujem ono što Mbape radi. Ako je on i gledao moje snimke kad je bio mali, sad ja gledam njegove. Ono što radi je neverovatno, posebno za taj uzrast. U modernom fudbalu nikad nismo videli tako nešto", izjavio je Azar.

Azar od 2012. godine igra u Čelsiju, već duže vreme je viđen kao novi fudbaler Reala iz Madrida u bliskoj budućnosti, a karijeru je počeo upravo u Francuskoj gde je nosio dres Lila.