Aleksandar Mitrović
EPA/Armando Babani
Aleksandar Mitrović

EPA/Martin Divisek

Aleksandar Mitrović, Foto: EPA/Martin Divisek

Prvi centarfor reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović, nakon što je nemački arbitar Feliks Brih propustio da dosudi penal nad njim u meču protiv Švajcarske (1:2), poručio je da su Srbi navikli na nepravdu, ali i da mogu da se izdignu iznad situacije i pobede Brazil za plasman u osminu finala Mundijala u Rusiji.

Brih je duel Mitrovića sa dvojicom Švajcaraca Stefanom Lihštajnerom i Fabijon Šarom, koji su vukli srpskog fudbalera, okarakterisao kao faul u napadu, sa čime ni tri dana kasnije ne može da se pomiri Mitrović.

"Pa ja sam jedini u tom duelu koji je gledao loptu, oni su me samo vukli, a sudija dosudio kontra faul. Kada je svirao mislio sam, iskreno, da je dosudio penal, a ono kontra faul. Neverovatno... Mi Srbi smo navikli na nepravde, istina sada moramo da idemo težim putem, ali moramo sada biti još jači i ujedinjeni kako bismo pobedili Brazil", rekao je Mitrović na konferenciji za medije u Svetlogorsku, bazi "orlova" u Rusiji.

Prema njegovim rečima, otkad je u reprezentaciji nikada nije bila toliko dobra atmosfera jer se oseća podrška na svakom koraku.

"Verujem da možemo do pobede nad Brazilom. Oni su možda bolji tehnički, ali moraće dobro da se oznoje", optimista je fudbaler engleskog Njukasla.

Mitrović priželjkuje da Srbija može do trijumfa nad Brazilom kao pre 88 godina na Mundijalu ili pre tri u finalu omladinskog šampionata na Novom Zelandu.

"Uz malo sreće i Božiju pomoć možemo do pobede. Mi smo Srbi i ništa nije nemoguće. Ko veruje u u čudo, taj i može da ga ostvari. Veći pritisak je na Brazilcima jer mi nemamo šta da izgubimo, što se više utakmica pribiližavala kraju mi smo ti koji ćemo biti bliži trijumfu", zaključio je Mitrović.

Utakmica 3. kola E grupe između Srbije i Brazila igra se u sredu od 20 sati na moskovskom stadionu Oktritije arena.

Pročitajte još: