Aleksandar Mitrović
M. Metlaš
Aleksandar Mitrović

M. Metlaš

Aleksandar Mitrović, Foto: M. Metlaš

Varnice sevaju na relaciji Aleksandar Mitrović - Đerdan Šaćiri.

Srpski as tvrdi da gest krilnog napadača "sajdžija", koji je na kopačke stavio zastavu lažne države Kosovo, neće moći da ga isprovocira tokom predstojećeg duela na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Orlovi" će protiv Švajcarske igrati 22. juna (20.00) u okviru drugog kola grupe E. Taj meč u Kalinjingradu biće u centru pažnje i zbog igrača albanskog porekla koji nastupaju za Švajcarsku, a konstantno se trude da isprovociraju naše momke.

Pored Šaćirija, koji je rođen u Gnjilanu, na SP će igrati i Valon Behrami (Kosovska Mitrovica), Blerim Džemaili (Tetovo) i Granit Džaka (Podujevo). Ovaj šiptarski kvartet često je promovisao nezavisnost takozvane države Kosovo u javnosti i pljuvao po Srbima, označavajući nas kao teroriste.

Đerdan Šaćiri

Profimedia

Đerdan Šaćiri, Foto: Profimedia

Ipak, centarfor "orlova" naglašava da to neće uticati na ekipu i da će na terenu sve proći u sportskoj atmosferi.

- Nisam taj Šaćirijev potez sa zastavom Kosova shvatio kao provokaciju. To je njegova stvar i ne interesuje me. Nešto drugo mi je čudno. Albanci se razmeću tom zastavom, a onda odbiju poziv da igraju za tu reprezentaciju. To dovoljno govori o njima. Ako već toliko vole Kosovo, zašto brane boje drugih zemalja - zapitao se Mitrović.

On je dodao:

- Za Đerdana znam da je van terena dobar momak i siguran sam da će tokom meča sve biti u duhu fer-pleja. U svakom slučaju, njihovo je da obuju te kopačke i da se slikaju, a naše je da odigramo što bolje umemo i da ginemo u svakom duelu kao da nam je poslednji u karijeri.

Pročitajte i:

Komentari (1)

novak

13.06.2018 12:23

dokle će te da trujete taj narod, živim u Švajcarskoj i nisam čuo ni jednu negativnu izjavu albanaca koji igraju za Švajcarsku u vezi utakmice protiv Srbije. To što oni vole Kosovo je prirodno kao i što je prirodno da mi volimo Srbiju. Mitroviću bi bilo pametnije da razmišlja o sebi a ne o drugima. Novak