Feliks Brih
AP
Miloš Jojić na pripremama Partizana

FK Partizan

Miloš Jojić na pripremama Partizana, Foto: FK Partizan


Od specijalnog izveštača ALO! iz Slovenije

Partizan na pripremama, a na treningu Miloš Jojić. Ne, iako bi navijači želeli da se Zeka vrati u Humsku, vezista ostaje u Kelnu, ali nije propustio priliku da poseti crno-bele.
Momak koji je Jojiću sudio mečeve od 2014. kada je vezista prešao iz Partizana u Borusiju iz Dortmunda, naravno da je sa velikom pažnjom gledao meč Srbije i Švajcarske u kojoj je arbitar poželeo da ukrade slavu skadaloznim odlukama.
Jojić u razgovru za "alo.rs" ne želi da potencira vanfudbalske stvari, ali ne može da ostane miran na sve što se dešvalo u Kalinjingradu.
- Krenuli smo jako dobro. Postigli smo gol na vreme. A onda, kao i u prvoj utakmici, ne znam da li to radimo svesno ili ne, prepustili smo protivniku da kontroliše utakmicu. Propustili smo nekoliko izglednih siutuacija. Najrealnije bi bilo da je 1:1. Ali, eto primili smo nesrećno gol. Ostaje gorak utisak - počeo je priču Jojić, a onda je nastavio u dahu: - Nikada nisam i ne volim da se vadim na suđenje. Mislim da je bio penal, da je bilo dovoljno segmenata da se dosudi jedanaesterac. Jasno se vidi na snimku da oba igrača, sa obe ruke drže Mitra. A on je i pored toga bio na lopti. Mogao je da svira penal. Ali, ne bismo smeli da tražimo krivca u njemu.

jojić

ap

milos jojić, Foto: ap

Kakava su tvoja iskustva sa Feliksom Brihom?

- Iskreno, ništa dobro. Njegova faca, kada je vidim - kiselo se nasmejao Jojić, jasno nagoveštavajući da ima vrlo negativno mišljenje o Brihu, koje ne želi javno da iskaže.

Kako se kotira u Nemačkoj
- Kao dobar evropski sudija. Ne bi bio na SP da ga tako ne tretiraju.

Nije baš dobro što sada moramo da se vadimo protiv Brazila?
- Nije Brazil mnogo pokazao u prve dve utakmice. Da mi je neko rekao da ćemo imati tri boda i prve dve utakmice, možda bih i prihvatio. Brazilci su favoriti za osvajanje SP, ali i Švajcarska i Kostarika su pokazali da može da se igra protiv njih.

A mi smo pokazali smo da ima potencijala?
- Super smo igrali protiv Kosarike dok nismo dali gol. A onda smo se povukli. Nešto se desilo. Prepustili smo im inicijativu. Isto i protiv Švajcarske. Imali smo šanse, pa je pao gol i onda povratak na polovinu.

Da li je to mentaliteta?
- Teško je govriti tako. Nismo sa njima tamo. Možda je to i plan. Teško je o tome pričati.

Kako ti gledaš na SP, cilj ti je bio da je budeš u reprezentaciji na Mondijalu?
- Kada nisam bio standardan u Kelnu nisam očekivao poziv. Poslednjih godinu i po sam bio standaradn i očekivao sam da ću biti na širem spisku. Nisam dobio poziv ni mogućnost, šansu. Ništa to ne menja odnos prema nacionalnom dresu i grbu. Pratim reprezentaciju, navijam svim srcem za njih i dao bih sve da pobede Brazil i prođu u drugi krug.

Aleksandar Mitrović

EPA/Armando Babani

Aleksandar Mitrović, Foto: EPA/Armando Babani

Da li si se čuo sa reprezentativcima?

- Kolarovu sam čestitao na golu. Odogovio je "Hvala Mićo".

Otkud vi u Sloveniji?
- Krenuo sam za Keln, počinjemo sa pripremema u ponedeljak. Na pola puta mi je bio Partizan, pa sam došao da obiđem priajtelje i sve ljude u Partizanu. Idem i do Maribora, tu je Saša Ivaković sa kojim sam dugo igrao u Teleoptiku, pa nastavljam dalje.

Kakvi su ti planovi?
- Imam ugovor sa Kelnom još godinu dana. Svi planovi su mi vezani za Keln.

Da li postoji mogućnost povrataka
- Navijači mi pišu, ja bih jednog dana voleo da se vratim, u ovom trenutku to nije realno. Volim Partizan, sve što sam naučio naučio sam u Partizanu. Jednog dana, bože zdravlja, vratiću se.

Komentari (1)

Цицка

25.06.2018 06:20

А наши су га најављивали као ЕКСПЕРТА због високо ризичног меча и да је баш због тога што је ВЕЛИКИ ЕСКПЕРТ на нашем мечу , јесте експерт али за лову а ми смо једне велике будале укључујући и себе да се не би неко увредио . Ценимо много једно велико НИШТА а себе не ценимо ни мало .