Fudbaleri Meksika slave gol
EPA/Facundo Arrizabalaga
Fudbaleri Meksika slave gol

EPA/Facundo Arrizabalaga

Fudbaleri Meksika slave gol, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Meksiko, Nemačka, Švedska i Južna Koreja su selekcije iz grupe F sa kojom se grupa naše reprezentacije ukršta i možda zvuči neverovatno, ali Nemačka je posle prve utakmice poslednja u svojoj grupi.

"Panceri" su izgubili od Meksika sa 0:1 golom Lozana iz 35. minuta i aktuelni šampioni sveta su doživeli nokaut već na startu šampionata. Međutim, možda su nam tim porazom otvorili i put ka, za nijansu, lakšem žrebu u nastavku takmičenja.

Nakon pobede Srbije nad Kostarikom 1:0 u prvom kolu Grupe E, "Orlovi" su uradili zadatak koji su sebi postavili pred početak Mundijala, a to je da uzmu tri boda u prvom meču i približe se željenom drugom mestu u Grupi E.

Jeste da su uradili tek trećinu posla, ali se sa tri boda u džepu nekako lakše razmišlja o eventualnom prolasku dalje i ukrštanju sa rivalima iz grupe gde je i Nemačka.

Pošto se od Nemaca očekivalo da budu prvi u Grupi F, Srbija bi eventualno kao drugoplasirana išla na njih. Ipak, Lozano je imao druge planove i za sada je Meksiko na prvom mestu te grupe.

Brazil u našoj grupi i dalje ostaje izraziti favorit, ali mnogo toga će zavisiti i od toga kako "Selesao" odigra protiv Švajcaraca od 20 časova. Remi iz tog meča bi Srbiji možda i najmanje odgovarao, dok bi u slučaju pobede Brazila i bod sa Švajcarcima mogao mnogo da nam znači za drugo mesto.

Pretpostavka je da Brazil odigra u slučaju sa svojim renomeom, kvalitetom igrača i onim kako su igrali u prethodnih godinu i po dana do kraja grupne faze.

Kada je reč o Grupi F ne treba naravno otpisivati ni preostale dve reprezentacije, ali ako se po jutru dan poznaje, Meksiko ima kapaciteta i znanja da to prvo mesto zadrži, a teško je verovati da će Nemci kiksirati još neki put.

Sve ostalo sad zavisi od "Orlova" koji poručuju: "Idemo korak po korak". Sledeći korak je Švajcarska. Drugo mesto i Meksiko u osmini finala? I dalje zvuči bolje nego Nemačka.

Pročitajte još: