Orlovi
Alo/M.Metlaš
Orlovi

Alo/M.Metlaš

Orlovi, Foto: Alo/M.Metlaš

Selektor je za početak izrazio zadovoljstvo atmosferom i radom.

Orlovi

alo.rs

Orlovi, Foto: alo.rs

KRSTAJIĆ: Nije lako, rekao sam to sto puta da igrači posle napornih sezona ponovo krenu sa pripremama. Psihološki su opterećeni, dosta su umorni, ali mislim da kad sagledamo kompletno situaciju da smo napravili dobar uvod za prvi meč sa Kostarikom. Zadovoljan sam odnosom i van terena, takođe.

Selektore, kako ste spavali, kako ćete spavati i možete li tim da nam izdiktirate?

KRSTAJIĆ: Verujte spavao sam mirno, spavaću večeras mirno iz razloga što je ekipa odlično odradila pripreme. Što se sastava tiče, možda ga znate bolje nego ja. Mislim da bi bilo neozbiljno da ga ja diktiram, ali mislim da je sve jasno! Dilemu nemam. Taj tim znam već četiri-pet dana!

Orlovi

Alo/M.Metlaš

Orlovi, Foto: Alo/M.Metlaš

 

 Recite nam nešto o Sergeju i Mitroviću?

KRSTAJIĆ: Nismo se bavili time da li su igrači mlađi ili nisu mlađi. Doveli smo najbolji tim. Sergej i Mitrović? Radi se o perspektivnim momcima koji se dokazuju svaki dan. Ne vidim pritisak da je na njima, oni su koncentrisani i znaju šta im je činiti.

Da li mislite da je hendikep što će ovo biti prva utakmica koju ćete voditi na velikom takmičenju?

KRSTAJIĆ: Utakmice ne odvajam na prijateljske i na zvanične. Sticajem okolnosti se kod nas u Srbiji gleda meč koji dolazi, a to je Kostarika. Ona je najbitnija. To da li sam iskusan ili ne, ja taj problem nemam jer radim sa profesionalcima, momcima koji su se pokazali u Evropi i svetu. Mi smo drugari, opušteni kad smo van terena, ali na terenu sam bez pardona. Čast mi je što ću biti na klupi baš na Svetskom prvenstvu.

Mladen Krstajić

EPA/Dominik Angerer

Mladen Krstajić, Foto: EPA/Dominik Angerer

Koliko je važna utakmica protiv Kostarike?

KRSTAJIĆ: Sve su važne. Uz naš odnos i igru ćemo se potruditi da se dokopamo drugog kruga. Da li je to Kostarika, Švajcarska ili Brazil, mi se pripremamo isto. Kostariku respektujemo i prići ćemo maksimalno ozbiljno, ali verujem u naš kvalitet. Mi znamo šta su vrline i mane Kostarike. Znamo šta nam je činiti.

 O Banetu Ivanoviću...

KRSTAJIĆ: Suvišno je trošiti reč o Banetu Ivanoviću. Ako Bog da on će sutra oboriti rekord po broju nastupa. Radujemo se i tome, i to je podsstrek za sve nas da damo što više. Želimo i n jemu da ulepšamo taj dan.

Koliko je važan Sergej Milinković-Savić, čovek koji može lako da probije odbranu?

KRSTAJIĆ: Važan je i kao svaki drugi igrač na svojoj poziciji.

Aleksandar Kolarov, Mladen Krstajić, Nemanja Matić

Masanori Jošida

Aleksandar Kolarov, Mladen Krstajić, Nemanja Matić, Foto: Masanori Jošida

Aleksandar Kolarov je podvukao:

- Meč sa Kostarikom najvažniji je u poslednjih nekoliko godina. Bilo koji rezultat da bude krucijalan meč biće onaj sa Švajcarcima. Mislim da neće biti problem što imamo dosta mladih, neiskusnih igrača. Teren će biti naša istina. Svi ovi momci zaslužuju ovako veliko takmičenje i nadam se da im ništa neće predstavljati problem.

 Kolarov o Banetu Ivanoviću:

- To je igrač koji je mnogo doneo reprezentaciji. On je jedan od lidera reprezentacije, nadamo se da će postaviti rekord koji u budućnosti niko neće moći da obori.

Orlovi

Alo/M.Metlaš

Orlovi, Foto: Alo/M.Metlaš

Prvi put nosite kapitensku traku, šta ćete reći igračima sutra?

- Sigurno je da mi kapitenska traka nije otežavajuća okolnost. Može samo da mi da elan. Reći ću im da budu mentalno rasterećeni, pokušaću da im objasnim da treba da uživaju u fudbalu. Ovo je takmičenje koje smo zaslužili ali se nećemo zadovoljiti time što smo došli samo u Rusiju.

 Da li je iznenađenje što je Kostarika izgubila poslednje dve utakmice?

- Prijateljski mečevi su dobri testovi ali nisu pravi pokazatelj. Igrali su protiv Belgije uostalom jednu i izgubili, ja očekujem težak meč.

Koji napadač Kostarike zaslužuje najviše pažnje?

 - Znam da tražiš da kažem par imena, pa da napišeš da se baš tih igrača plašimo. Na zadnjem SP su bili učesnici četvrtfinala, znaju kako se igraju velika takmičenja, ali mi se uzdamo u naš kvalitet.

Kolarov je dodao:

Bio bih srećan kad bih dao gol, ali ovde je bitan timski duh a ne neka lična zadovoljstva. Ako budemo pravi, kao ljudi, mislim da možemo nešto da napravimo. Ako budemo korektni i pošteni kao ljudi sigurno ćemo biti pravi.