Dijego Maradona
AP
Dijego Armando Maradona

EPA,AP

Dijego Armando Maradona, Foto: EPA,AP

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona obećao je nagradu od skoro 9.500 evra za čoveka koji bude saznao ko je lažirao informaciju o njegovoj smrti na poluvremenu utakmice između Argentine i Nigerije i otkrio da je pre meča preterao sa belim vinom.

Napeto je bilo u loži stadiona Zenita u utorak uveče kada je pozlilo nekadašnjem asu reprezentacije Argentine Dijegu Maradoni, koji je dobio i lekarsku intervenciju, ali i savet da napusti stadion zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Maradonino kolabiranje propraćeno je iz celog sveta, a išlo se toliko daleko da je neko pustio "fake news" o smrti čoveki koji je Argentini pre 32 godine doneo naslov svetskog prvaka.

Naime, pojavila su se dva snimka na španskom jeziku, a na jednom on njih je saopšteno kako adrenalinska injekcija nije uspela da ga spase i da je Argentinac preminuo. Maradona je već u sredu ujutro zahtevao da se javno demantuju te glasine i zakleo se u majku, sina i unuka.

Podsetimo, Argentina je golom Markusa Roha savladala Nigeriju i plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva gde će se sastati sa Francuskom. Ipak, bilo je previše dramatično u Sant Peterburgu, kako li će Maradona preživeti duel sa "galskim petlovima"?

Pročitajte još: