Dejan Lovren
AP Photo/Thanassis Stavrakis
Dejan Lovren

EPA-EFE/PETER POWELL

Dejan Lovren, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren smatra da Francuska nije igrala dopadljiv fudbal, već da je defanzivnom postavkom i kontrama došla do titule prvaka sveta na Mundijalu u Rusiji.

Francuska je drugi put postala šampion planete pobedom u finalu nad Hrvatskom 4:2 u Moskvi.

"Imali su svoju taktiku i to mora da se poštuje. Francuska je čekala šansu i bila produktivna, tako je igrala svaki meč. To što igraju nije fudbal, mi smo pokazali kako se igra sjajni fudbal", rekao je Lovren, a prenosi BBC.

Defanzivac engleskog velikana Liverpula imao je zamerke na penal koji je dosuđen za Francusku u finalu, kada je sudija Nestor Pitana naknadnom odlukom preko VAR-a pokazao da je Ivan Perišić igrao rukom.

"Francuska je bila favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva i na kraju ga osvojila. Međutim, niko ne razume pravila, Perišić nije mogao da reaguje u tom trenutku. VAR mora da se poboljša. Nekad je penal, a drugi put isto to nije. Mnogi kažu da nije bio penal za Francusku, ali sad nam ništa to ne znači", dodaje Lovren.

Lovrenove reči dolaze posle sličnih kritika iz Belgije na račun igre Francuske u polufinalu, ekipe koja je do vrha sveta došla sa jednim remijem i šest pobeda bez ijednog produžetka.

Komentari (1)

dule

20.07.2018 06:18

covek je u pravu 100% hrvati i belgijanci su igrali daleko najlepsi fudbal na SP hrvati su bili duplo bolji od francuza..ali mislim da je tu i politika malo ucinila oko tog penala.. generalno ja mislim da nije bio penal