Orlovi
EPA,AP
Orlovi

EPA,AP

Orlovi, Foto: EPA,AP

Takav je stav svih reprezentativaca, takav je stav i kapitena Aleksandra Kolarova.

- Znali smo ko je protivnik. Znali smo da je teško izvaditi se na Brazilu, ali sam verovao da možemo da pobedimo. Tako smo prišli utakmici.
Morali smo da im dopustimo da imaju posed lopte, da što dužemo imamo aktivan rezultat 0:0, pa da napadnemo u drugom poluvremenu.
Jako mi je žao što smo ispali, ispostavilo se da bi nam bod bio dovoljan sa Švajcarcima. Lako je biti general posle bitke. Da ne izgovaram standardne floskule, borili smo se, maksimalno u ovom trenutku. Mogli smo više, sigurno, ali završili smo šampionat. Bitno je da nađemo kontinuitet, da odemo na Evropsko prvenstvo 2020, i iz toga će biti i osmine finala, četvrtfinale - rekao je Kolarov i dodao da je spreman za nove izazove, a kada ne bude mogao da daje maksimum, napustiće nacionalni tim.

- Fizički se osećam dobro, ako budem mislio da mogu da pružim reprezentaciji, to je za mene čast, ako ne budem mogao da dam maksimum, biće mi teško, ali neću biti sebičan prema drugima, napustiću reprezentaciju.

Kapiten nije bio iznenađen postavom koju je Krstajić izveo na teren protiv Brazila.

- Nisam bio iznenađen sastavom za Brazil. Čuo sam da će biti, ne mogu da sudim. Normalno je da nekad imaš promene u timu. Ne možemo da sudimo zašto je selektor promenio neke igrače. Da je mene izostavio iz tima, poštovao bih naravno. Mogli smo da prođemo, ali to je fudbal. Da nastavimo tamo gde smo stali, da nađemo kontinuitet.

Komentari (2)

mishel

28.06.2018 08:26

Оvakvim "trčkaranjem" možeš da igraš 100 godina

Zo

28.06.2018 10:16

Nije sramota izgubiti u nadigravanju, borbi na terenu, zalaganjem na istom. Vasa igra je na nivou beton lige u Srbiji. Strasno.