Mitrovića obaraju Lihštajner i Šer
AP/Antonio Calani
Mitrovića obaraju Lihštajner i Šer

AP/Antonio Calani

Mitrovića obaraju Lihštajner i Šer, Foto: AP/Antonio Calani

Srpskog napadača Aleksandra Mitrovića, zajedničkim snagama oborili su u šesnaestercu Fabijan Šer i Štefan Lihštajner, međutim, nemački arbitar Feliks Brih nije pokazao na belu tačku.

Ovo je rečenica koja je od petka i meča Srbija - Švajcarska na Mondijalu, bezbroj puta ponavljana, a cela situacija analizirana.

Objektivni utisak srpskih, ali i stranih stručnjaka je to da je sudija pogrešio i brutalno oštetio "orlove" za jedanaesterac, ali ne misli tako i hrvatski bivši sudija i stručnjak koji analizira mečeve za televiziju HRT Mateo Beusan.

Arapi i "faraoni" za čast

 "Vrlo je jednostavno odgovoriti na pitanje 'Zašto ovo nije penal?' Pogledajte ko koga drži i videćete da ovde pametan sudija sudi za obranu. Šta ćemo reći, da je ovo kazneni udarac?

Napadač jeste u kontaktu s dvojicom, ali u ovoj situaciji vidljivo je da prvo napadač drži štopera koji mu je s prednje strane. On je prvi napravio faul, zato arbitar sudi za obranu i to je završena priča.

Da je Mitrović stajao mirno dok ga oni ruše, ne bi bio kriv on, nego Švajcarci i to bi bio jedanaesterac za Srbiju. Ali, u ovoj situaciji nikada u životu ne bih sudio penal i uvek u ovakvim situacijama prednost dajem obrani. Čestitke Brihu - istakao je Beusan.

Komentari (4)

lala linz

25.06.2018 18:04

zanima me ,da li bi isto pricao da su njegovi ,kockasti bili u ovoj situaciji

Vitez

25.06.2018 21:44

Mali, zabludeli Srbin koji misli da hrvati postoje!

Rs

25.06.2018 22:47

Otkad se to u fudbalu protivnički igrači odignu od zemlje i nosaju po vazduhu, Nejmara polomili načisto švajcarske novine ih hvale kao brilijantna igrače. Uostalom svirao je posle toga navodnog Mitrovićevog prekršaja. Tako da laprdaj nekome drugom

Ja

26.06.2018 10:10

E Hrco, pa dokle cete? Lecite te komplekse, evo ja cu ako Srbija ispadne navijati za Hrvate..