Hrvatska
EPA,AP
Ivan Perišić

Profimedia

Ivan Perišić, Foto: Profimedia

Reprezentativac Hrvatske Ivan Perišić, strelac izjednačujućeg gola protiv Engleske, izjavio je da ga Francuska sa kojom "vatreni" igraju u finalu podseća na prelomnu tačku u životu kada je zbog duga njegovog oca, koji je držao farmu pilića, morao da se otisne u ovu zemlju.

Naime, ovaj fudbaler Intera i rođeni Splićanin imao je samo 17 godina kada je njegova porodica odlučila da napusti Hrvatsku i preseli se u grad Sošo za koji je Perišić nastupao u mlađim kategorijama, a on je otkrio da nije imao pojma gde i zašto ide.

- To je za mene teško pitanje. Kad sam išao u Sošo, a nisam znao zašto, imao sam samo 17 godina, tek sam kasnije doznao o čemu je bilo reči. No, to je moj porodični problem, koji neka ostane unutar familije. Sada to nije bitno. Igrao sam u Francuskoj dve i po godine, naučio sam jezik. Iako nisam bio u prvoj ekipi, imam lepe uspomene, ostaće mi u lepom sećanju. Niko nije srećniji od mene što u finalu mogu da igram baš protiv njih. Razgovarao sam s mamom pre ove utakmice, kazala mi je da je pre turnira najavila finale Francuska - Hrvatska, eto to je bio san koji se pretvorio u realnost - izjavio je Perišić posle veličanstvene pobede protiv Engleske i plasmana u finale Svetskog prvenstva.

Finale Mondijala igra se u nedelju od 17 sati na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi.