Hrvatska
EPA

 

Hrvatska

EPA/Mohamed Messara

Hrvatska, Foto: EPA/Mohamed Messara

Hrvatski fudbaler Domagoj Vida nalazi se pred IZBACIVANJEM sa Mondijala pošto je Svetska kuća fudbala (FIFA) pokrenula istragu protiv njega jer je nakon plasmana u polufinale provocirao Rusiju pokličom "Slava Ukrajini", dok je član stručnog štaba "vatrenih" Ognjen Vukojević pobedu posvetio rečima "Za Dinamo i za Ukrajinu".

S obzirom na to da FIFA najoštrije osuđuje bilo kakvo mešanje politike u sport, nekadašnji fudbaler kijevskog Dinama se našao da skeneru ove organizacije i preti mu najstroža kazna u ovom trenutku.

"Prikupljamo izveštaje sa utakmice, kao i moguće dokaze vezano za poruke u video snimku. Dok ne razmotrimo sve informacije, nećemo komentarisati ovaj slučaj", navodi se u saopštenju FIFA.

Povodom ovog incidenta oglasio se i sam Vida koji je izjavio da se samo šalio i da izuzetno poštuje Rusiju.

"Ovo je pobeda za Hrvatsku. Nema politike. U Ukrajini imam prijatelje otkako sam igrao u Dinamu. Ne znam zbog čega to Rusi ne shvataju. Ja volim ruski narod, ovo je bila šala", pravdao se Vida.

Vida je postigao drugi, u tim trenućima vodeći, gol za Ruse u produžecima, a kasnije je bio i precizan sa "bele tačke" u penal seriji.

Hrvatska igra protiv Engleske u sredu u Moskvi, a do tada bi trebalo da se zna da li će Dejan Lovren morati da igra sa drugim defanzivcem u štoperskom paru. Čekamo rasplet!

Komentari (5)

gagi

08.07.2018 16:01

daj uozbiljite se...

Co21

08.07.2018 16:49

10000 franaka i i opomena razrednog staresine, da drugi put budes dobar desko. Fudbalskom savezu Rusije 100000 franaka kazne, zbog lose organizovanosti meca, odnosno dopustanja hrvatskom igracu da se spoji na internet i objavi skandalozni video

dexxx

08.07.2018 16:59

to je strasno...sta je sve u ovim mozgovima ...

Dejan

08.07.2018 17:02

Daj boze da izbace Hrvate ali nece parama se sve resava...

Čarli

08.07.2018 18:45

Šiptare bar kaznili novčano a ove ustaše će proći sacopomenom. Smem da se opkladim.