Hrvatska
EPA/Mohamed Messara
Hrvatska

EPA/Mohamed Messara

Hrvatska, Foto: EPA/Mohamed Messara

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je zvanično upozorenje hrvatskom reprezentativcu Domagoju Vidi, koji je uzvikivao "Slava Ukrajini" u video snimku objavljenom posle pobede Hrvatske nad Rusijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Sočiju.

Na snimku se vidi kako Domagoj Vida uzvikuje "Slava Ukrajini", a potom bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević dodaje "pobeda je za Dinamo i Ukrajinu".

Vida i Vukojević igrali su zajedno u ukrajinskom klubu Dinamo iz Kijeva, podseća AP.

"Možemo da potvrdimo da je disciplinski komitet FIFA uputio upozorenje igraču Domagoju Vidi zbog njegovog video saopštenja, posle utakmice između Rusije i Hrvatske na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018", navela je FIFA.

FIFA je prethodno saopštila da je pokrenula istragu zbog video snimka, a Hina je prenela da je jedna od mogućih kazni suspenzija hrvatskog reprezentativca na dve utakmice.

Vida je za ruski list Sport Ekspres rekao da je snimak trebalo da bude lična poruka.

"Nema politike u futbalu. To je šala za moje prijatelje iz Dinama iz Kijeva. Volim Ruse i volim Ukrajince", poručio je Vida.

To znači da će reprezentativac Hrvatske moći da bude u timu protiv Engleske u polufinalu Mondijala koji se igra sredu u Moskvi.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je Rusiju posle penala 4:3 (2:2) i plasirala se među četiri najbolje ekipe na svetu.

Komentari (5)

sonofgodra

08.07.2018 17:04

da je neki nas igrac iz srbije rekao nesto u fazonu velika srbija zavrsili bi takmicenje UEFA I FIFA MAFIA KOSOVO JE SRBIA

johan

10.07.2018 22:41

@sonofgodra - Sam mitrovic je rekao igramo ko muhe bez glave I to je istina I ako je srbija Kosovo sto GA branite is Beograda

Bojan

08.07.2018 17:44

Da je neki Srbin nesto rekao na temu npr Kosova bio bi STRELJAN.

Srboljub

09.07.2018 18:32

@Bojan - DA SU NASI BOLJE IGRALI NE BI MI SADA PO HRVATIMA PLJUVALI !!!!!!!

Srboljub

09.07.2018 18:36

DZABA NAM JE SADA PLJUVATI PO HRVATIMA- NASI SU ZAKAZALI-A MI PLJUJEMO IZ ZAVISTI-CITAM DANAS DJOKOVIC IM JE UPUTIO CESTITKU I REKAO DA NAVIJA ZA NJIH-TO JE SPORTSKI-DZABA NAM JE SADA PLJUVATI I OGOVARATI,SAMI SMO SI KRIVI ZA NASE NEUSPEHE.....VYpUU