Mladen Krstajić
Alo!/Marko Metlaš
Mladen Krstajić

Alo!/Marko Metlaš

Mladen Krstajić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Veliki broj srpskih navijača okupilo se ispred baze "orlova" u Svetlogorsku kako bi pružili podršku našim reprezentativcima, a selektor Krstajić ponosan je na tu činjenicu.

Orlovi

alo.rs

Foto: alo.rs

Popularni Krle je, mimo svih procedura i prakse, izašao u susret našem izveštaču i govorio za alo.rs o utakmici sa Švajcarskom koju je Srbija izgubila sa 2:1, podršci svih ljudi u Srbiji i Rusiji, a takođe je izneo i očekivanja pred meč sa Brazilom.

- Mnogo nam znači podrška. Ispred ekipe i stručnog štaba im se zahvaljujem. Bili su pravi. Nažalost, nekad se protiv sile ne može. Sinoć je protiv nas bila sila. Za Srbe VAR ne postoji. Idemo dalje, da se spremimo i pokušamo da dobijemo Brazil.

Sad više nema kalkulacija?

- Nema, moramo da pobedimo. Da smo igrali nerešeno sa Švajcarskom, mogao sam da tražim alibi, uzeli smo četiri boda, ja neiskusan trener... Ovako, moramo da dobijemo Brazil.

Postoji još mogućnosti da prođemo u osminu finala?

- Ne gledam na te stvari. Posle onakvog suđenja, to je bila nemoguća misija. Prvo poluvreme smo odigrali super, u drugom smo prekidani od strane sudije. Svaki naš prelazak na suparnikovu polovinu terena je svirao kontrafaul. Nemoguće. Sinoć smo pregledali snimak utakmice i videli da je postojao penal. Dva igrača su se rvala s Mitrovićem, a on je svirao kontrafaul. Suvišno je pričati, i posle neprospavane noći. Igračima ne mogu ništa da zamerim. Dali su maksimum. Švajcarska je dobra ekipa. Ne tražimo alibi, idemo dalje.

Da li biste posle svega nešto menajli?

- Ne bih. Čuo sam neke komentare da smo kasno izvršili izmene. Drugi gol, koji smo primili u 90. minutu, jednostavno se dešava. Pokušali smo ofanzivnom igrom da uzmemo tri boda, nije nas se isplatilo. Ne žalim ni za čim što se tiče odnosa prema igri. Mogao sam da tražim alibi, ali nisam takav tip. Neću nikad biti takav.

Kako je raspoloženje među igračima bilo ovog jutra?

- Utučeni su. Imamo trening popodne, pokušaćemo da ih rasteretimo. Nismo deklasiramo, da nas je neko razbio u igri. Desilo se što se desilo, idemo dalje. Da ova tri-četiri dana iskoristimo najbolje što možemo i odemo u Moskvu da se suprotstavimo Brazilu, koji je velesila u fudbalu.

Nema sumnje da će izabranici Mladena Krstajića psole nepravednog poraza od Švajcaraca izaći još jači i da će ostaviti srce na terenu protiv Brazila. Želimo im puno sreće u meču sa "kariokama"...

 

Komentari (8)

Srbija

23.06.2018 13:35

Samo napred ne postoje NEPOBEDIVI,izadjite na teren i borite se kao sto znate,igrajte protiv tima a ne protiv imena..Velika podrška iz Srbije,možemo mi sve kad hoćemo !!!

Vitez

23.06.2018 13:41

Zasto nema zalbe? iako je u pitanju mafijaska organizacija!!! Zaista bih zeleo da neko "odradi" sve aktere!

nada

23.06.2018 13:49

@Vitez - Viteze zar ti nije jasno - kadija te tuzi, kadija ti sudi !!!!!!! Koliko god mi bili u pravu i sva stampa pa i svetska kao i Svajcarska brujala o tome opet smo mi gubitnici jer mocnici kolo vode pa i u sportu !!!!!!!!!!

Ratko

23.06.2018 14:22

Ima ona izadjes na teren i postanes sampion. Pokidajte te karaoke nisu to brazilci sa Ronaldom i ostalima ovi su umisljeni igraci a jos su svi alkosi!

makson78

23.06.2018 14:32

Sve je jasno i sve je vidjeno... ja ne bih nasima nista zamerio, ali mi nije jasno zasto Tosic nije srusio onog Sacirija pa i nek dobije crveni devedeseti je minut bio ... ja priznajem ne znam da igram fudbal i nisam strucnjak ali ja bih ga skrljao pa sta bude.

Sead

23.06.2018 14:43

Ti si svoje sve rekao. Još jucer si govorio da si za multinacionalnost, da te politika ne interesuje....Samo dan kasnije sportsko suđenje porediš sa suđenjem ratnim zločincima u Hagu. Ustvari je to vrlo bolestan način da opravdaš poraz za koj i si ti kriv.

Sead

23.06.2018 14:59

Srbiji kao i Hrvatskoj a i BiH mora biti jasno da smo mi male i beznačajne zemlje u svemu pa i u sportu. Moramo konačno doći do pameti i podržati jedni druge, inače ćemo u svemu ovako bi to tretirani od "velikih". Ja sam navijao za Hrvatsku protiv Argentine, za Srbiju protiv Švicarske, navija ću za Srbiju protiv Brazila jer su to moje komšije. Zalažem se u svemu za dostojanstvo i poštivanje drugog, greške tražiti prvo kod sebe pa onda kod sudija i Hagu. Srbija je imala 1:0 i sve u svojim rukama.

Dragana

23.06.2018 15:30

Sudjenje je bilo kakvo jeste, ali to nije opravdanje za losu igru! Ne prima se go sa sredine terena...manekeni nazad kuci, niste vi za ovakva takmicenja, cast izuzecima!