Dušan Tadić
EPA/Armando Babani
Dušan Tadić

EPA/Armando Babani

Dušan Tadić, Foto: EPA/Armando Babani

Tadić je realno sagledao situaciju u kojoj se nalazimo.

Orlovi

alo.rs

Orlovi, Foto: alo.rs

Kakva je trenutno atmnosfera među fudbalerima posle poraza od Švajcarske?

- Prošlo je neko vreme, malo smo ohladili glave. Svesni smo da imamo veliku podršku od svih, od cele nacije. Smatram da smo i mi to donekle zaslužili. Učinićemo sve da dođe do plasmana u drugu rundu.

Posle Švajcarske si bio samokritičan i kritičan prema saigračima. U međuvremenu ste imali sastanak, o čemu ste pričali?

- Slažem se sa svime da nas je sudija itekako oštetio u mnogim situacijama. Uvek se trudim da vidim šta možemo mi da uradimo. Jako nas je arbitar oštetio ali uvek gledamo da i mi budemo bolji nego što jesmo. Što se sastanka igrača tiče, mislim da je to super, uvek je dobro da kažemo jedni drugima šta mislimo. Da se ne krijemo, već da u lice saopštimo sve što imamo. Samo tako se rešavaju problemi, ne samo u fudbalu već i u životu.

Očekujete li da produžite boravak u Rusiji?

- Nadam se da ćemo produžiti ostanak ovde, da ćemo ostati još na Svetskom prvenstvu. Teško je igrati protiv Brazila, treba da ih poštujemo, ali ne da ga se i plašimo. Dosta stvari iz prethodne dve utakmice možemo da iskoristimo, da ih okrenemo u našu korist. Neće nam biti nimalo lako ali se može i protiv Brazilaca. Protiv njih je neophodno igrati pametno. Ne ići grlom u jagode. Ne možemo sad da se svi zaletimo u napad pa da primimo dva gola iz kontranapada. Iz dobre organizacije možemo da ugrozimo. Oni su jako opasni kada im se ostavi prostor. Ali, kad ih napadnemo potrebno je da ih napadnemo kako treba. Za ovakvu utakmicu ne treba nam poseban motiv, naročito ne kada je protivnik Brazil. Znamo šta nam znači ovaj meč, o tom momentu smo maštali svi - da na jednom Svetskom prvenstvu, preko Brazila, dožemo u drugi krug takmičenja. Sve je moguće kada se dođe u ovu fazu. Nadam se da ćemo proći u osminu finala. Biće teško, ali se nadam.

Imaćeš duel sa Marselom?

- On je jedan od najboljih levih bekova na svetu. Igrali smo pre četiri godine jedan protiv drugog. Fokusiran sam samo na našu igru, da ih ugrozimo što je više moguće. Da svaki igrač na svojoj poziciji dobije svoj duel, tu možemo da odnesemo prevagu.

Dušan Tadić

AP/Mark Baker

Dušan Tadić, Foto: AP/Mark Baker

MILAN RASTAVAC: Zajedništvo je naša snaga

Dobro ste skenirali prethodne rivale. Kakav Brazil a kakvu Srbiju možemo da očekujemo?

- Biće ovo različita utakmica od prve dve. Igra Brazila zasnovana na jakim individualnostima. Umnogome će taj meč zavisiti i od trenutnog raspoloženja i onda našeg odgovora koji mora da bude improvizacija, jer igra Braziula je improvizacija u najvećem delu. Zajedničkim snagama da odreagujemo. Nama je naše zajedništvo čemu težimo i jako oružje protiv Brazila.


Šta je potrebno da se promeni u odnosu naših igrača prema igri?

- Generalno, slika o prethodnoj utakmici je malo iskrivljena. Mi smo trčali četiri kilometra više nego ekipa Švajcarske. Dueli i agresivnost su nam odnele sudije onim čudnim odlukama. Ta slika o našoj manjoj aktivnosti nije tačna. Nastavićemo da radimo to što želimo. Nama treba pobeda. Cilj nam je dato češće ugrozimo Brazil i na taj način da dođemo do rezultata.


Kako ćete ubediti igrače da vrate samopouzdanje?

- Taktička priprema će biti laka, jer svi o svima sve znamo, a psihološka priprema će biti još lakša. Malo je momenata u fudbalu za uživanje kao što je ovaj. Lepša prilika od ove ne postoji. Ako želimo da idemo u drugi krug potrebno je malo čudo. Ovo je naša prilika.

Kako Nejmara zaustaviti?

- Timskom igrom. On je noseći igrač u Brazilu, najviše od njega počinje i završava se. Saigrači imaju obavezu da mu daju loptu. Timska podrška nam treba za zaustavljanje Neimara.