Antologijski momenat... Zidan vs Materaci
Profimedia

 

Antologijski momenat... Zidan vs Materaci

Profimedia

Antologijski momenat... Zidan vs Materaci, Foto: Profimedia

Konačno je procurela istina o tome šta je nekadašnji italijanski reprezentativac Marko Materaci rekao Zinedinu Zidanu u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine što je iznerviralo Francuza i poslužilo kao povod da ga udari glavom i završi oproštajni meč od "trikolora" pre vremena.

Naime, jedan bugarski stjuard je na letu Milano - Njujork razgovarao sa Materacijem, a taj dijalog je prepričao lokalnim medijima otkrivši nešto o čemu je ceo fudbalski svet razmišljao u prethodnoj deceniji.

Poznato je da je doskorašnji trener Reala rekao italijanskom reprezentativcu da će mu posle meča pokloniti dres, jer ga je stalno vukao.

"Materaci mi je rekao da je znao da je Zidanovoj sestri Lili nevinost oduzeo njegov saigrač iz Juventusa. Zato mu je Marko rekao: 'Više bih voleo tvoju sestru nego dres. Voleo bih da vidim kako se tvoja sestra j...", nastavio je priču Minkov.

Razgovor u avionu završen je Materacijevim rečima:

"Ako želiš da saznaš još detalja, kupi moju autobiografsku knjigu".

Sam Materaci je otklonio i dilemu o tome da li i danas u sukobu sa Zidanom rekavši da su njih dvojica sada u dobrim odnosima i da je u prvom njihovom susretu posle onog incidenta pao zagrljaj i pomirenje.