Aleksandar Mitrović
EPA/Armando Babani
Aleksandar Mitrović

EPA/Armando Babani

Aleksandar Mitrović u razgovoru sa Feliksom Brihom, Foto: EPA/Armando Babani

Bild dodaje i da je "drugo uzbuđenje izazvao i naš sudija Feliks Brih". On je prvi put sudio na Svetskom prvenstvu i u jednom važnom trenutku je napravio grešku, ističe nemački list.

"Kada su dvojica Švajcaraca srušili Mitrovića na zemlju, Brih dozvoljava da se igra nastavi i čak se ni ne konsultuje sa pomoćnim video-sudijama", naveo je Bild.

orlovi

AP

Momenat koji je prelomio meč, Foto: AP

"To je bila njegova jedina greška, inače je kao sudija bio u redu", zaključuje Bild.

Posle utakmice odigrane sinoć između Srbije i Švajcarske, Dojče vele prenosi da je sve politika, jer su švajcarski reprezentativci u Rusiji svoju pobedu protiv Srbije proslavljali albanskim gestom.

Nejasno je da li će ova akcija imati posledice, a normalno je da FIFA ne toleriše političke poruke na stadionu, navodi se u tekstu.

Tagešsau je naveo da bi savlje Švajcaraca moglo da ima i neprijatan epilog jer strelci dva gola na utakmici, obojica sa korenima na Kosovu, formirali su rukama dvoglavog orla, koji se može videti na albanskoj zastavi.

orlovi

EPA,AP

Srbiji nije islo u drugom poluvremenu, Foto: EPA,AP

"To je politička provokacija za navijače Srbije, a FIFA zabranjuje političke poruke", ističe Tagešsau.

Špigel onlajn piše da su tokom 52 minuta utakmice navijači iz Srbije izviždavali Granita Džaku i da je onda Švajcarac "svu svoju frustraciju i ljutnju istresao u dugačku loptu koja je dovela do izjednačenja".

Špigel dalje piše da je proslavljajuci taj gol, on rukama imitirao albanskog dvostrukog orla.

"Bila je to scena večeri, ali ne zato što je gol bio zaista lep, već zbog prilicno mračnog izgleda Džake, koji je i poslednjem gledaocu jasno stavio do znanja da je ovo više od igre, da se na ovoj utakmici radi o nečemu drugom, a ne samo o bodovima na svetskom prvenstvu", ističe Špigel.

Orlovi

AP

Tuga posle poraza, Foto: AP

"Spoznaja večeri: Sve je politika. Švajcarski reprezentativci u Rusiji svoju pobedu protiv Srbije proslavljaju albanskim gestom.

Nejasno je da li će ova akcija imati posledice. Normalno je da FIFA ne toleriše političke poruke na stadionu", naveo je Špigel.

"Vremena su komplikovana, barem kao tabela u grupi E," zaključuje Špigel.

 

 

Komentari (1)

nada

23.06.2018 18:48

FIFA ne tolerise ali kada je Srbija u pitanju zatvara oci i usi !!!!!!!!!!! Kazna za sudiju , igrace koji su provocirali i za seo Svajcarski nacionalni tim !