Aleksandar Karađorđević
ALO/Masanori Josida

 

Aleksandar Karađorđević

ALO/Masanori Josida

Aleksandar Karađorđević, Foto: ALO/Masanori Josida

Šta je potrebno da bi Srbija večeras pobedila Brazil? Ako gledamo istoriju, morali bismo da promenimo državno uređenje i ponovo postanemo kraljevina!

Zbog čega? Pa reprezentacije za koje su navijali ljudi iz Srbije do sada su samo u dva navrata pobeđivale selekciju „karioka“ i oba puta to su učinile dok je na čelu države bio kralj!

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević je svestan te činjenice. Ali kako je otkrio u razgovoru za „Alo!“, večeras će punog srca navijati za izabranike Mladena Krstajića, za koje veruje da će krenuti put legendarnih Aleksandra Tirnanića i Blagoja Moše Marjanovića i da napuniti mrežu Brazilaca, kao što je to bio slučaj 1930. i 1934. godine.

Šta očekujete od fudbalskog meča Srbija-Brazil?

- Očekujem pobedu, naravno! Moram da priznam da nisam baš dobar u prognoziranju rezultata, ali hajde da kažem - 2:1 za Srbiju - počeo je priču Aleksandar Karađorđević.

Kako komentarišete činjenicu da je Srbija pobedila Brazil samo kada je bila kraljevina?

- Ne bih voleo da to „pravilo“ važi ovog puta jer i sada hoćemo pobedu. Kraljevina Jugoslavija je imala sjajan tim sa Tirketom, Mošom i ostalima, ali i naš tim sada je odličan i ja čvrsto verujem u njih!

Da li očekujete da će Rusi masovno doći na utakmicu da podrže Srbiju?

- Rusi su uvek bili velika podrška našima u svim takmičenjima, tako da očekujem njihovu podršku i ovog puta.

Koji fudbaler iz reprezentacije vam je posebno drag?

- Ima mnogo dobrih, ali ako moram nekog da izdvojim, to bi bili Ivanović i Matić, oni igraju odličan fudbal - objasnio je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Montevideo 14. 7. 1930.

JUGOSLAVIJA-BRAZIL 2:1 (2:0)

Strelci: Tirnanić 21, Bek 30, Preguinjo 62.

JUGOSLAVIJA: Jakšić, Ivković, Mihajlović, Arsenijević, Stefanović, Đokić, Tirnanić, Marjanović, Bek, Vujadinović, Sekulić.

BRAZIL: Monteiro, De Kosta, Italija, Fonseka, Dos Santos, Guidičeli, Poli, Braga, Araken, Preguinjo, Pereira.

Beograd 3. 6. 1934.

JUGOSLAVIJA-BRAZIL 8:4 (2:2)

Strelci: Stevović 9, Glišović 23, 63, Marjanović 50, 76, 80, Petrak 53, Tirnanić 78, Da Silva 8, 35, Armandinjo 48, De Brito 85. iz penala.

JUGOSLAVIJA: Čulić, Belošević, Matošić, Arsenijević, Stevović (Gajer), Lehner, Tirnanić, Vujadinović, Marjanović, Tomašević (Petrak), Glišović.

BRAZIL: Pedroza, Hofman, Luz, Arijel, Silveira, Kanali, Oliveira, De Brito, Armandinjo (Karvaljo Leite), Da Silva, Pateško.

Pročitajte još: