Huligani
EPA/Thibault Vandermersch
Huligani

EPA/Thibault Vandermersch

Huligani, ilustracija, Foto: EPA/Thibault Vandermersch

Ovom rečenicom se nedavno u domuntarnom filmu BBC-a obratio jedan od ruskih vođa navijača. A da li će tako i biti? Svi su izgledi za to...

Premda se Kalinjingrad može pohvaliti bogatom i zanimljivom istorijom, brojnim zanimljivostim i turističkim atrakcijama, ovaj grad ima i svoju tamnu stranu.

Na Zapadu ovaj grad često opisuju kao "pakao droge, kriminala i HIV pozitivnih prostitutki", a za vreme Svetskog prvenstva u njemu će se okupiti navijači Hrvatske, Srbije, Engleske i Švicarske, među kojima će biti mnogo Albanaca, a s obzirom na činjenicu da jednu četvrtinu ove alpske reprezentacije čine Albanci sa Kosova, nema sumnje da će tu doći i stanovnici južne srpske pokrajine koji se "ne mirišu" baš sa Srbima.

Srećom, ne igraju sve reprezentacije u ovom gradu u isto vreme, ali ako balkanski huligani budu želeli džumbus, ništa ih neće sprečiti da obiđu celu Rusiju ako treba, samo da se obračunaju sa zakletim neprijateljima.

Domaće navijače pak, najviše plaši dolazak Engleza. Mnogi se još sećaju njihovog obračuna na ulicama Marseja za vreme poslednjeg Evropskog prvenstva, a englseki huligani su u više navrata najavljivali da će vratiti Rusima milo za drago i da će im najslađe biti da to učine u zemlji domaćina Mondijala.

Organizatori, neka vam je bog u pomoći...

Poslastica dana