Švajcarska
EPA/Laurent Gillieron
Švajcarska

EPA/Laurent Gillieron

Švajcarska crveni zbog njih, Foto: EPA/Laurent Gillieron

Pod naslovom "Švajcarci provocirali Srbe", bečki dnevnik "Hojte", na svom portalu posebnu vest je posvetio ovom nesportskom ponašanju.

Takođe i ostali mediji navode da je Džaka posle postizanja izjednačujućeg gola isti proslavio "albanskim orlom".

"Politički napeta utakmica između Srbije i Švajcarske protekla je gotovo mirno, ali je Džaka provocirao. On nije slavio svoj gol samo za Švajcarsku, već i za Kosovo i Albaniju", ističe "Hojte".

List dodaje da je Džaka provocirao srpske naviijače, podsećajući da je on potiče od porodice kosovsih Albanaca koja je izbegla u Švajcarsku.

Takođe se dodaje da je Šaćiri, nakon svog gola, koji je doneo pobedu Švajcarskoj, slavio uz "albanskog orla".

Komentatori austrijske državne televizije ORF kritikovali su ovaj gest , ističući da nije nimalo sportski, i konstatovali da takav način "slavlja" dva igrača švajcarske reprezentacije zasigurno neće izazvati debate samo u Srbiji, već i Švajcarskoj.

Komentari (7)

Srba

23.06.2018 08:06

Cenim da su trebali da pevaju nasu himnu...Kako god oni su poginuli na terenu a Sergej nije ni dres oznojio. PS.Prvi je sa provokacijama krenuo Mitrovic...

Taki

23.06.2018 08:54

@Srba - Daj samo sergej matic za celu utakmicu dobio zuti i dva puta izgubio loptu nemaj adrenalin za pobedu na reci su svi ali na tern kao babe

deda

23.06.2018 08:54

Ove zaljuštence ja više u Srbiju nebi pustio neka lete orlićem po Švajcarskoj

mixx01

23.06.2018 09:19

Austrijanci-austro-ugari! Su im i napravili naciju i poklonili Srpsku zemlju 1900te podrzavali od tad itd itd... A pošto sa kosovskim pasošem nemogu da putuju u EU dolaze u Srbiju traž i dobijaju državljanstvo da bi vadili pasoš, i sutra nam ALB do NIŠA i tek će da bude smešno i jadno. a do Srbije do Kosova vrabac nemože tek tako da prodje.

Ja

23.06.2018 10:06

Od tuge, besa, cega li sve ne, ovo ne mogu ni da prokomentarisem..

Nikola

23.06.2018 10:50

Pa rodjeni svajcarci isto vas ceka ko nas na kosovu ima ih previse i u nemackoj i y svajcarskoj kad to isto budu trazili od vad hocete se i onda braco nemci i svajcarci pozvati na ljudska prava

dsudja

23.06.2018 17:14

Dvoglavi ali srpski orao. KOSOVO JE, I OSTAĆE SRBIJA