Dejan Tomašević
Zoran Ilić
Dejan Tomašević

Zoran Ilić

Dejan Tomašević, Foto: Zoran Ilić

Dejan Tomašević više nije generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije. Bivši reprezentativac poslao je pismo Predragu Daniloviću, predsedniku KSS, i članovima Upravnog odbora Saveza, u kojem je kao razlog ostavke naveo „lične razloge“ uz objašnjenje da „ostaje na raspolaganju Košarkaškom savezu Srbije kao v. d. generalnog sekretara do izbora novog“.

PROČITAJTE JOŠ:

Tomašević je na mesto generalnog sekretara došao 2015. godine, posle dela karijere koji je proveo u Savezu kao potpredsednik KSS zadužen za takmičenja. Nedavno je bio i kandidat za predsednika FIBA Evrope, ali je izgubio od Turčina Turgaja Demirela koji će ostati na toj funkciji sve do 2023.

Predrag Danilović

Grand foto Vladimir Markovic

Predrag Danilović, Foto: Grand foto Vladimir Markovic

Ali, zbog čega je naizgled iz vedra neba stigla vest da je Tomašević napustio Savez? Deluje u najmanju ruku neobično da se sve dešava samo nekoliko dana pošto je KSS, uz veliku pomoć države Srbije, dobio organizaciju kvalifikacionih turnira i u danu kada su „orlovi“ dobili novog selektora posle velike sportsko-diplomatske misije u SAD i postizanja konačnog dogovora sa Igorom Kokoškovim.

- Svemu je prethodila velika svađa sa Predragom Danilovićem. Njih dvojica su se sukobili oko budžeta za sledeću godinu, Tomaševićeve ideje nisu usvojene i on je odlučio da podnese ostavku - objašnjava za „Sport plus“ naš izvor, koji je veoma dobro upućen u dešavanja u kući košarke.

Bio u Srbiji, pa uzeo novo državljanstvo i sve odbio zbog nje, sada je tragedija udarna vest u zemlji

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 20.11.2019. 22:12 - 20.11.2019. 22:26 Neka joj je večna slava. Leti Spasojević, Foto: Twitter/Spaso_87 Crnogorac Ilija Spasojević jedna je od najvećih zvezda fudbalske lige Indonezije, ali sada se našao u centru javnosti zbog velike tragedije. Naime, Spasojevićeva supruga Leti preminula jutros posle kraće i teške bolesti.

Iako su to demantovali u nekoliko navrata, odnos Danilovića i Tomaševića, nekadašnjih saigrača u reprezentaciji, odavno je narušen. Govorkalo se da je bilo povišenih tonova posle mečeva na Svetskom kupu u Kini. Danilović je u obraćanju medija posle završenog SP na kome je Srbija više demantovao priču o tome da se sukobio sa tadašnjim selektorom Đorđevićem.

- Načuo sam da je lakše doći do Kim Džonga nego do mene i da sam o prijatelju Saletu Đorđeviću govorio pogrdno, pa da sam se sukobio s Tomaševićem, da razjasnim. Svako obraćanje tokom prvenstva bilo bi narušavanje selektorovog autoriteta. Tumačilo bi se tako s pravom, da je rad iza leđa selektoru. Sada Saletu, sutra drugom nekom. Dovoljno sam iskusan i pametan da takve stvari znam i naučio sam da to ne radim. Gospodo, moram da vas razočaram, nisam imao konflikt, niti sam prijatelju i saradniku bilo šta ružno rekao - objasnio je Danilović sredinom septembra.

Bilo kako bilo, od sada bez Dejana Tomaševića na mestu generalnog sekretara KSS.

BONUS VIDEO:

Mlađan Šilobad ekskluzivno za ALO! posle pobede Partizana i prolaska u top 16!