Aleksandar Đorđević
Alo/Marko Metlaš
Aleksandar Đorđević

Alo/Marko Metlaš

Foto: Alo/Marko Metlaš

"Boli nas. Ovo je težak poraz. Mentalni pritisak nije dobar, postojala je euforija u našoj zemlji, svi su nas zvali, jedva čekali da nas gledaju, svi su pisali da smo odjednom postali favoriti, da ćemo osvojiti. To nekada ne pomaže, naprotiv. Sada vidim na kakvom je pritisku bio Bjelica. Nekada mislimo da su čvrsti, iskusni, posebno lideri, ali se iz njihovih izjava vidi kako je u njihovim glavama", rekao je Đorđević.

Pročitajte još:

Selektor je potom napravio rezime utakmice.

"Plejmejkeri su bili ključ. Apsolutno. U nekretninama postoje lokacije i lokacije, a u košarci bekovi i bekovi. Uz poštovanje prema visokim igračima. Kontrolisali su igru, imali smo mnogo izgubljenih lopti, možda zbog sjajne odbrane Argentine, možda zbog pritiska. Nisu mi se svidele odluke, niti naše reakcije. Mnogo toga je Argentina uradila brzim rukama", naglasio je Đorđević i dodao: "Rival se prilagodio sudijskom kriterijumu, mi nismo. U dobrom trenutku smo se vratili i poveli, trebalo nam je da naša inicijativa potraje i da steknemo veću prednost. Ipak, napravili smo greške koje u ovim utakmicama ne smemo da uradimo, imali smo deset grešaka u prvoj četvrtini.

Greške u ključnim momentima raspršile su san Srbije.

"Argentinci su sjajno šutirali u ključnim trenucima Garino, Kampaco... To ti polomi noge. Radiš naporno, a u poslednjoj sekundi te to dokusuri. Probali smo da spustimo loptu dole, imali smo lidere na parketu, ali nismo uspeli. Moramo da podignemo glavu, da analiziramo. Videćemo ostala četvrtfinala i šta je pred nama."

Srbija je eliminisana sa Svetskog prvenstva! (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije je ispala od Argentine u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini. Kraj. Srbija je izgubila od Argentine u četvrtfinalu SP u Kini. Naši su poraženi rezultatom 97:87. Ne idemo u polufinale. 10' Kampaco pogađa za dva. Ovo je nemoguće. Sada i zakucava Skola, nema više nade za bilo šta.

Uprkos porazu, selektor je na račun svojih izabranika imao samo reči hvale.

"Ponosan sam na ove igrače, na to kako smo igrali i šta smo kreirali. Ljudi, ovo je sjajna grupa. Blagosloven sam da im budem trener. Ponosan sam, uvek daju 100 odsto. Nešto je nedostajalo u poslednje dve utakmice. Uvek može da se analizira dugo", izjavio je Đorđević i osvrnuo se na situaciju u kojoj je Vasilije Micić:
"Videćemo. Rekao sam igračima da sam toliko zahvalan što je Vasa tu. On je mnogo hrabar, pokazao je veliku veru. Svi smo uz njega, hoćemo da mu pomognemo. To neće tek tako proći. Cela zemlja mu je zahvalna, svi saigrači i stručni štab. Pokazao je veličinu."

Bonus video: Saša Đorđević posle Argentine - "Problem je u saradnji"