Igor Kokoškov
AP
Igor Kokoškov

AP

Igor Kokoškov, Foto: AP

Kokoškov nije ni potvrdio ni demantovao za B92 glasine da će naslediti Aleksandra Đorđevića na čelu "Orlova".

"Tek za nekoliko dana ćemo znati više", odgovorio je Kokoškov za B92 na pitanje o preuzimanju reprezentacije.

Igor Kokoškov

EPA / Tolga Bozoglu

Igor Kokoškov, Foto: EPA / Tolga Bozoglu

Kokoškov je trenutno pomoćni trener Sakramento Kingsa, gde sarađuje sa nosiocima igre reprezentacije Srbije Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom.

PROČITAJTE JOŠ:

Trenersku karijeru je počeo u OKK Beogradu, potom je radio sa omladincima Partizana, pre odlaska u SAD. Nakon rada u Misuriju, bio je pomoćni trener u Los Anđeles Klipersima, Detroit Pistonsima, Finiks Sansima, Klivlend Kavalirsima, Orlando Medžiku i Juti Džez.

Prošle sezone je bio glavni trener Sansa, a 2017. je sa reprezentacijom Slovenije osvojio Evrobasket, pobedivši u finalu u Istanbulu upravo Srbiju.

Predsednik KSS Predrag Danilović najavio je da će ovih dana objaviti ime novog selektora Srbije. Čeka se dozvola Sakramento Kingsa.

Kokoškov seda na klupu Srbije!

AUTOR: Alo.rs/I.Dž. DATUM I VREME: 17.11.2019. 22:12 - 17.11.2019. 22:22 Reprezentacija Srbije dobija novog selektora! Igor Kokoškov, Foto: AP Igor Kokoškov će po svemu sudeći predvoditi "orlove" sa selektorske klupe u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. Iskusni strateg preuzće reprezentaciju Srbije čime će se ujedno završiti saga od odlaska Aleksandra Đorđevića sa kormila nacionalnog tima po završetku Svetskog prvenstva u Kini.

 BONUS VIDEO:

Košarkaši Zvezde bez komentara posle "Večitog derbija"