Ostoja Mijailović
ALO! / Dejan Briza
Ostoja Mijailović

ALO! / Dejan Briza

Ostoja Mijailović, Foto: ALO! / Dejan Briza

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović uperio je prst krivice prema prvom čoveku Crvene zvezde Nebojši Čoviću rekavši da je upravo vodeći čovek šampiona Srbije kriv za organizaciono i finansijsko posrtanje crno-belih i da je išao do te mere da potpuno uništi večitog rivala.

"Poštujem Zvezdu i njene igrače kao naše najveće rivale, ali nemamo nikakvu komunikaciju. Od nas imaju sportsko poštovanje, a što se tiče njihovog predsednika nemamo nikakvu saradnju", počeo je Mijailović i nastavio:

"Ne mislim na one u svom klubu, nego tamo gde se podudaramo, poput ABA lige. Neću da dozvolim da se Partizan kažnjava za izjave koje su potpuno benigne, a da predsednika Crvene zvezde ne kažnjavaju za komunikaciju tokom ABA plej-ofa koju ne znam ni kako bih nazvao. Da su se tada koristile propozicije o kažnjavanju na pravedan i pošten način, ABA liga bi mogla godinu dana da živi samo od kazni Čoviću i Bokanu. To je ono što šteti Partizanu kao najtrofejnijem i najvećem klubu ABA lige koji je svoj imidž gradio godinama. Želeli su da ne bude više jak, unazadili su ga organizaciono i finansijski. Danas to nije više tako, opet imamo ime i prezime", bio je iskren prvi čovek KK Partizan.

Ipak, da jabuka razdora postoji i u samom SD Partizan, Mijailović nije želeo da krije rekavši da je nezadovoljan odnosom ove institnucije prema košarkaškom klubu koji je pride najtrofejniji u odnosu na sve ostale, a to je i obrazložio vrlo jednostavnim primerom.

"Od mog dolaska nemamo nikakav odnos. Nismo se videli ni na kakvom sastanku. Mislim da treba da postoji nekakv odnos. Kao predsednik košarkšakg kluba najviše me pogodilo što KK kao najtrofejniji klub sportskog drzštva prvi put nije dobio mesto u kalendaru sportskog društva, isključivo zbog mene. Njihov odnos i mišljenje prema meni su nekorektno plasirani po raznim medijima, na šta se nisam oglašavao. Keka svako radi svoj posao, pa će javnost da prosudi ko je u pravu", završio je Mijailović.