Igor Kokoškov
AP
Igor Kokoškov

AP

Igor Kokoškov, Foto: AP

Novi selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov govorio je o prvim koracima na novom radnom mestu. On je i dalje pomoćni trener u stručnom štabu Sakramento Kingsa.

Bivši član "orlova" sjajnim izdanjem svrstan u tim kola Evrolige

AUTOR: Alo.rs/ F.R. DATUM I VREME: 23.11.2019. 09:59 Vladimir Štimac je briljirao protiv Asvela. Štimac, Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis Iskusni srpski centar je ubacio 21 poen i uhvatio osam skokova u utakmici 10. kola Evrolige. U burnoj sezoni turskog tima, izdanje bivšeg srpskog reprezentativca je jedan od razloga za osmeh.

"Sve u životu je tajming. Ovo je samo kontinuitet nekog prethodnog rada u reprezentaciji i Savezu. Ništa novo se ne počinje, nastavlja se kontinuitet. Trener i selektor su samo servis nacionalnog tima, a moja želja je da nastavimo put koji je nacionalni tim imao svih ovih decenija", naveo je Kokoškov.

Nikola Jokić može svake večeri da čini nešto što ne može većina NBA lige, kako tvrdi njegov trener

Nikola Jokić, Foto: AP Photo/David Zalubowski Srpski superstar je upisao treći tripl-dabl u sezoni (18-16-10) u trijmfu Nagetsa na domaćem terenu. Trener Majk Meloun ističe da Nikola takve brojke može da beleži na svakoj utakmici. "Nikola je kandidat za tripl-dabl učinak svake večeri", izjavio je Meloun, dodavši: "On ima sve što je potrebno - veštine poentiranja, beleženja skokova i proigravanja.

On je istakao da situacija sa "prozorima" nije zgodna.

"To nije lako ni za trenere ni za igrače, ali su situacija sa Serđom Skariolom, koji je pomoćni trener u Torontu, kao i odluka Breta Brauna da se vrati u Australiju išle na ruku u ovoj situaciji. Tu je bila i velika, velika pomoć generalnog menadžera Sakramenta Vlada Divca i njegovog pomoćnika Peđe Stojakovića u ovoj situaciji", istakao je Kokoškov u izjavi za RTS. 

NAJNOVIJE IZ SPORTA:

Srpskom timu slede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kao i kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre.

"Najvažnije je ono sledeće takmičenje, ja sam timski igrač i očekujem veliku pomoć od ljudi u Savezu. Pre svega treba da se napravi jedan veliki spisak potencijalnih reprezentativaca koji pretenduju da budu na spisku. Najvažnije je da ne propustimo nikoga", istakao je Kokoškov.

BONUS VIDEO:

Veličković posle meča sa Zvezdom: "Zaslužili smo pobedu"